• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Echtpaar Zuidema 60 jaar getrouwd

DE WESTEREEN – Zondag 21 januari is het 60 jaar geleden dat het huwelijk werd voltrokken van Taeke Zuidema en Freerkje Pranger. Vrijdagmiddag 19 januari om 16:00 uur kwam burgemeester Klaas Agricola van de gemeente Dantumadiel alvast het a.s. bruidspaar feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Namens de gemeente overhandigde de burgemeester het bruidspaar een ingelijste kopie van hun trouwacte en een mooi bos bloemen.

Er was ook een felicitatiebrief van de Dienst van het Koninklijk Huis gekomen. Het echtpaar Taeke (84) en Freerkje (80) wonen tegenwoordig in zorgcentrum Brugchelencamp, hebben 4 kinderen gekregen (Jan, Anneke, Lineke en Christine), hebben 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Taeke is altijd timmerman geweest en heeft 2 huizen voor hun zelf gebouwd, eerst een bungalow aan de Pastorielaan in Zwaagwesteinde waar nu de jongste zus van Freerkje met haar man woont, daarna heeft Taeke een huis gebouwd aan de Master de Grootstraat in Damwoude, waar nu een dochter woont. Freerkje heeft altijd voor het huisgezin gezorgd.

Na het arbeidszame leven heeft Taeke zich het keyboard spelen aangeleerd, en Freerkje heeft altijd veel van zingen gehouden en heeft op verschillende koren gezeten. Aan het einde van dit gezellige samenzijn las Mellie Visser (jongste zus van Freerkje) nog een gedicht voor wat ze 35 jaar geleden ook had voorgelezen toen het echtpaar Zuidema 25 jaar getrouwd waren.

Ook de redactie van 112Zwaagwesteinde . NL feliciteert de familie Zuidema met dit jubileum.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 20 januari 2018 om 21:17 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen