• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Zw’einde hervan competitie met doelpuntloos gelijkspel

DE WESTEREEN- Zwaagwesteinde is de competitie hervat met een gelijkspel tegen Kollum. Op een winderig sportpark “De Wieken” kwamen beide ploegen niet tot scoren in een wedstrijd waarin de thuisploeg wel iets meer had verdiend en Kollum vooral doelman Hoekstra mocht bedanken dat het niet met lege handen huiswaarts keerde.

Door: Ronald van Gennep, verslag: Erik Visser

Zwaagwesteinde creëerde vanaf het begin een overwicht, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Na zo’n 20 minuten spelen werd doelman Auke Hoekstra van Kollum voor het eerst aan het werk gezet toen hij een vrije trap van Lieuwe de Roos uit de hoek moest tikken. Het Westereender overwicht leverde verder een aantal corners op, waarbij zowel Jelle van der Wal als Henk van der Wal de bal in kansrijke positie verkeerd raakte. Tussendoor kreeg Gerard van Zonneveld namens de gasten een kans, hij schoof het leer naast de goal van Roelof van der Ploeg. Voor het overige zat de gevreesde Kollumer aanval deze middag redelijk in de tang bij de Westereender achterhoede. Vlak voor rust veranderde Lieuwe de Roos een schot van Dennis Stienstra met de hak van richting, doelman Hoekstra had echter een puike reflex in huis.

Zwaagwesteinde kwam na de thee prima uit de startblokken. Robin Feenstra kapte zichzelf vrij in de “16”, maar wederom bleek doelman Hoekstra een sta in de weg. Even later vergaloppeerde de doelman zich echter toen hij ver uit zijn doel een hoekschop wilde voorkomen. Dit lukte weliswaar, maar het leer kwam onbedoeld bij Lieuwe de Roos terecht. In plaats van een poging op het lege doel, weliswaar vanuit een lastige hoek, besloot De Roos tot een voorzet en dit bleek niet de juiste keuze. In de 55ste minuut kon Hoekstra zich weer onderscheiden toen hij een pegel van de bedrijvige De Roos nog net met de vingertoppen kon beroeren. De paal deed de rest. Na zo’n uur spelen kreeg de tegenvallende nummer 3 van de ranglijst plots een reuzekans om op voorsprong te komen.

Na een Westereender hoekschop counterde Kollum en kon Randy van Malsen alleen op doelman Van der Ploeg af, met op gepaste afstand Jan Eisma in de achtervolging. Om voor mij onbegrijpelijke reden besloot Van Malsen echter niet voor eigen succes te gaan maar de meegelopen Joop Pijnacker te bedienen. Hierdoor kon Jan Eisma met een uiterste krachtsinspanning een zeker lijkende treffer voorkomen.

Aan de andere kant legde Jelle van der Wal de bal met het hoofd terug tot bij Ronaldo Jansen maar die zag zijn vrije schietkans op een Kollumer been strandden. Aanvoerder Marco van Leijen probeerde het 10 minuten voor tijd nog met een harde pegel, maar ook nu had Hoekstra een goede save in huis. Vijf minuten voor tijd kreeg Dennis Stienstra van dichtbij nog een grote kans, maar zijn geplaatste bal werd geblokt. In de absolute slotfase werd Kollum middels een vrije trap nog een keer gevaarlijk en moest Masai van der Weg in de doelmond redding brengen.

Al met al een resultaat waarmee Zwaagwesteinde weinig opschiet, al zal trainer Zandberg ook zeker positieve punten hebben gezien. Voldoende strijdlust, uitstekend verdedigd en met name na rust ook bij vlagen aardig gevoetbald. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Dokkum, die dit weekend uit zijn slof schoot bij Anjum. Aanvang op sportpark Harddraverspark: 14.30 uur.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 28 januari 2018 om 17:50 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen