• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Anouska Koster sluit maand Down Under tevreden af

De Westereense wielrenster Anouska Koster was de afgelopen maand in Australië te vinden. Begin januari reed ze de vierdaagse Tour Down Under, gevolgd door een trainingskamp en drie andere koersen. Anouska keerde met een tevreden gevoel terug naar Fryslân.

Trainen en koersen
Anouska begon haar reis in Australië met een goed optreden in de Tour Down Under. Daarna werd er goed getraind door de dames van WaowDeals Pro Cycling, maar kon er ook worden genoten van de lokale omgeving. De volgende koersopdracht was de Zero Race Melbourne op het Formule-1 circuit Albert Park. Deze snelle koers eindigde in een massasprint. Anouska werkte in deze koers voor haar ploeggenote Monique v/d Ree, die op haar beurt netjes vooraan in het peloton eindigde.

Twee dagen later stond Anouska aan de start van de Daekin University Elite Women`s Race, een lastige koers met enkele zware klimmen erin. “De eerste 80 kilometer gebeurde daar eigenlijk vrij weinig, maar de finale was zwaar. Mijn ploeggenote Sabrina Stultiens trok op een van de klimmetjes flink door en kreeg 2 rensters met zich mee. Ik volgde kort daarachter in een groepje met 4 rensters. In de afdaling kwamen flink wat renners terug bij mijn groepje. In de slotfase kwam Sabrina alleen voorop te liggen, maar in de slotkilometer werd ze ingerekend. Ondertussen had ik mezelf goed gepositioneerd voor de sprint in de jacht op een mooie uitslag. Ik kon goed mijn plaats houden in een chaotische sprint, maar op 300 meter voor de streep viel er iemand voor mij. Ik kon haar nog net ontwijken, maar kon daardoor niet meer goed meesprinten. Uiteindelijk werd ik nog 10e, maar er had dus nog meer in gezeten. Toch ben ik heel trots op hoe de ploeg heeft gereden in deze koers!”, deed Anouska haar relaas over de koers.

Prima afsluiting
De laatste opdracht in Australië was de Herald Sun Tour. Deze koers bestond uit 2 ritten. Op de eerste dag was er een rit in lijn over 123,5 kilometer met onderweg 2 lastige klimmen. Een dag later volgde in Melbourne een ultrakorte tijdrit van 1,6 kilometer. Op de eerste dag wist Anouska zich keurig staande te houden in de kop van de koers. Twee rensters waren  ontsnapt uit het peloton, maar daarachter vocht Anouska met haar ploegmaats voor de derde stek. In de eindsprint pakte Anouska een 6e plaats. Een dag later volgde de korte tijdrit. “Na een mooie 6e plaats in de eerste etappe wilde ik in de korte tijdrit (1,6 kilometer) ook een goede tijd neerzette. En dat lukte! Ik werd 6e op slechts 4 seconden van wereldkampioen Annemiek van Vleuten. In het eindklassement was ik ook 6e. Daar ben ik heel erg tevreden mee. Deze koers hebben we als ploeg echt sterk gereden, daar ben ik heel trots op!”, aldus Anouska.

Mooie basis
De Westereense keert nu voor enkele dagen terug naar De Westereen, maar lang is ze niet thuis. Dan wacht namelijk het volgende trainingskamp alweer. “Ik kijk erg tevreden terug op de koersen en het trainingskamp Down Under. Het gevoel is goed en ik ben ook tevreden over mijn niveau. Dit is een mooie basis voor de rest van het seizoen. Maar ik vind het nu ook weer fijn om weer even naar huis te gaan. Maar lang ga ik niet thuis zijn, want na een weekje Friesland trek ik met de ploeg voor 10 dagen naar Spanje voor een trainingskamp in Calpe. Daarna is het tijd voor het Belgische Openingsweekend met de Omloop het Nieuwsblad (24 februari) en de Omloop Hageland (25 februari). Ik heb er nu al zin in!”, vertelde Anouska vanaf het vliegveld in Australië.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 1 februari 2018 om 18:15 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen