• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Druk weekend voor Judo Kings

Judo succes voor Kings in Slagharen
Zaterdag 3 februari is een groep judoka’s in Slagharen aan het judoën geweest om wat prijzen mee terug naar Friesland te nemen. Het was een toernooi van niveau, en ook niet iedereen heeft een prijs kunnen winnen. Een eerste prijs was er voor Inaya Verharen (Gorredijk) in de klasse -30kg, Olaf van der Heide (Pingjum) in de klasse -24kg, Samuël Reitsma (Hurdegaryp) klasse tot 33kg, Riemer Jelte Buwalda (Bolsward) werd in de klasse jongens -30kg kampioen, Troy vd Veen (Jistrum) won zijn klasse tot 50kg en Jouke Kingma (Sint Anna) werd kampioen in de klasse tot 44kg.

Het zilver was klaar gelegd voor Berber Ludema uit Dokkum in de klasse tot 52kg en Edo vd Werf uit Gorredijk in de klasse tot 33kg, beide judoka’s hebben mooie punten gemaakt, maar helaas niet alle wedstrijden kunnen winnen. Brons was er voor Amara Buwalda (Bolsward), Elske vd Veen (Noord Burgum), Johan Bart Postma (de Westereen) en Jurre Steenge (Gorredijk). De Kings wonnen dit keer niet de club bokaal en daarmee €150,-, deze ging naar Judoschool Veendam.

 

Judo Kings in Osnabrück Duitsland
Een aantal van de wedstrijd judoka’s van de Kings hebben het toernooi in Slagharen overgeslagen en zijn naar Osnabrück vertrokken voor een internationaal judo toernooi in Duitsland. Er waren verschillende nationaliteiten zoals natuurlijk Duitsland en Nederland, maar er waren ook veel sterke Roemenen. De Kings judoka’s hebben sterk stand gehouden, maar lang niet iedereen wist het tot een podium te schoppen. Twee judoka’s wisten het goud te overwinnen. Dit waren Rixt Geertsma uit Feanwalden en Ruben Walinga uit Dronrijp. Zij wisten alle partijen te bepalen en daarmee het hoogste plekje op het ereschavot te bemachtigen. Het zilver was voor Daphne de Jong (Giekerk), Agnes Elzinga (Munein) en Brian Smid (de Westereen). Al met al een prima resultaat van de judoka’s op dit sterke internationale toernooi!

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 5 februari 2018 om 19:56 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen