• Datum Maandag 25 Juni 2018
  • Temperatuur 13.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Anouska Koster prima op dreef in ijskoud België

Het was ijskoud in België, maar toch werd er afgelopen weekend gekoerst door de dames. Anouska Koster stond met haar ploegmaats van WaowDeals ProCycling zaterdag aan het vertrek van de Omloop het Nieuwsblad, een dag later stond de Omloop van het Hageland op het programma. In beide koersen toonden Anouska en haar ploegmaten zich volop.

Omloop het Nieuwsblad
Na een maand trainen en koersen in Australië en een trainingskamp in Calpe stond Anouska zaterdag aan de start van haar eerste Europese koers van dit seizoen: Omloop het Nieuwsblad. Deze Belgische klassieker ging over 122 kilometer. De start werd gegeven in het bekende wielermekka `t Kuipke in Gent, de finish lag in Meerbeke. Met de lage temperaturen en de felle wind waren de omstandigheden zwaar. Ook de nieuwe finale – met de Muur en de Bosberg – voegde nog een extra zwaar element toe aan de koers.

Onderweg waren er verschillende rensters die probeerden te ontsnappen. Even leek een groepje de beslissing te hebben geforceerd, maar diep in de finale liep het toch weer samen. Ondanks de Muur en Bosberg bleef een groep van zo`n 30 rensters bij elkaar. “Toen duidelijk was dat er gesprint moest worden, hebben we de kaart van Jeanne getrokken. Met mijn ploegmaats Dani en Riejanne hebben we een lead-out voor haar gedaan. Dat ging goed! Jeanne werd 7e. Met de ploeg hebben we sterk gereden, daar kunnen we verder mee”, sprak Anouska (33e) na afloop.

Omloop van het Hageland
Anouska haar benen waren zondag goed hersteld van de Belgische openingskoers. In de Omloop van het Hageland gaf ze de koers mee kleur in de laatste 75 kilometer. Eerst versnelde de WaowDeals Pro Cycling renster vanuit het peloton op 72 kilometer van de streep. Enkele dames reageerden direct en zo strandde die poging al snel. Anouska bleef attent vooraan koersen en counterde enkele aanvallen. Twee rensters kregen even daarna wel wat ruimte. Daarachter ontstond een groep van 10 rensters, met daarbij opnieuw Anouska. Even leek het erop als de eerste slag geslagen was, maar het peloton draaide de gashendel toch weer open en haalde de 10 achtervolgers op 34 kilometer van de streep bij. De twee leidsters werden even later ook in de kraag gevat.

Een nieuwe aanvalsregen volgde, maar het peloton haalde alles terug. In de slotfase ontsnapte Ellen van Dijk. De Nederlandse sloeg een gaatje en werd niet meer terug gezien. Enkele seconden later sprintte Anouska naar een 14e plaats. “Ik heb lekker en goed gekoerst! Het was wel een koude dag. Halverwege reden we met een tiental rensters weg. We bleven een poos weg, maar de samenwerking was niet ideaal. Daardoor kon het peloton nog weer terug komen. Op de laatste beklimming reed Ellen van Dijk weg. Ik wilde me in de sprint daarachter tonen, maar werd op 400 meter van de streep ingesloten. Dus mijn sprint kwam er niet helemaal uit, jammer! De ploeg was opnieuw in prima doen. Zelf voelde ik me ook prima en kon ik lekker aanvallend koersen. Ik ben blij het eerste Belgische weekend zo af te sluiten. Nu op naar Italië voor de Strade Bianche”, liet Anouska op haar vernieuwde website www.anouskakoster.nl weten.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 26 februari 2018 om 19:45 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen