• Datum Maandag 25 Juni 2018
  • Temperatuur 13.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Ronde van Drenthe: valpartij gooit roet in het eten voor Anouska Koster

Keien, de VAM-berg, wind, regen, valpartijen en veel kilometers. Alles kwam voorbij in de Ronde van Drenthe, de tweede Women`s World Tour koers van het seizoen. Voor Anouka Koster was het haar eerste optreden op Nederlandse bodem in 2018.

Foto’s: Willem Koster

Het damespeloton kreeg het in de Ronde van Drenthe flink te verduren. Naast de vele kilometers met keienstroken en viermaal de VAM-berg, waren de weersgoden de dames niet goed gezind met regen en wind. Het peloton was goed alert, maar ook nerveus op de smalle Drentse wegen. Anouska stak haar neus aan het venster bij de vierde beklimming van de VAM-berg. Net voor de top sprong de renster van WaowDeals Pro Cycling weg. Zij kreeg net na de top gezelschap van nog 2 rensters, maar het peloton liet het trio vluchters niet begaan en haalde ze snel terug.

“Ik zat aan het begin van de keienstroken niet helemaal goed gepositioneerd en kwam zo in een tweede groepje terecht. We kwamen voor de vierde strook terug en vanaf toen zat ik goed en alert in koers. Op de vierde keer VAM-berg was ik erg scherp en trok ik door. Ik kreeg nog gezelschap, maar we werden snel ingerekend. De benen voelden prima aan”, deed Anouska verslag.

Ondanks enkele speldenprikken bleef een grote groep bij elkaar. Tot op 34 kilometer van de finish. In een bocht deed zich een massale valpartij voor, waardoor het peloton uit elkaar sloeg. Anouska werd opgehouden door deze val en zag het peloton uit haar ooghoeken wegrijden. “We zijn nog wel in de achtervolging gegaan, maar we konden niet meer vooraan terug komen. Dat is natuurlijk erg jammer. De benen voelden echter goed, dus dat moet ik maar meenemen naar de volgende koers”, aldus Anouska.

Anouska`s ploeggenotes reden in het eerste peloton een sterke koers. Europees kampioene Marianne Vos bezorgde WaowDeals Pro Cycling met een 5e plaats een mooie beloning. Anouska kwam op ruim 3 minuten van winnares Amy Pieters als 47e over de streep.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 12 maart 2018 om 19:51 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen