• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 23.5 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Echtpaar Postma 60 jaar getrouwd

DE WESTEREEN – Dinsdag 20 maart was het 60 jaar geleden dat het huwelijk werd voltrokken van Berend Postma en Sieuwke Lijzenga. Door omstandigheden kwam burgemeester Klaas Agricola van de gemeente Dantumadiel donderdag 22 maart het bruidspaar feliciteren met hun 60 jarig huwelijk. Namens de gemeente overhandigde de burgemeester het bruidspaar een ingelijste kopie van hun trouwakte, een mooi boeket bloemen was al namens de gemeente bezorgd.

Het echtbaar Berend (82) en Sieuwke (79) wonen nu alweer 47 jaar aan de Tsjerkestrjitte en daarvoor 13 jaar aan de Vogelsang. Het echtpaar Postma hebben 5 dochters gekregen en 5 kleinkinderen. Berend heeft in het verleden eerst een half jaar in de bouw gewerkt, daarna 5 jaar als handelaar in textiel, op de fiets met koffers vol textiel naar o.a. Zoutkamp, Munnikezijl, Harkema, e.d. Het langste (40 jaar) is Berend in dienst geweest bij de Coöp. Condensfabriek Friesland in Leeuwarden. In deze 40 jaar heeft Berend één keer 11 maand in het sanatorium in Haren gelegen wegens pleuritis.

Sieuwke heeft op de naaischool gezeten, daarna 4 jaar bij de Ria gewerkt en vervolgens altijd voor het gezin gezorgd. Het echtpaar Postma zijn echte verzamelaars en gaan graag (al meer dan 20 jaar) met vakantie naar de Veluwe.

Ook 112Zwaagwesteinde feliciteert de familie Postma met dit jubileum!

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 22 maart 2018 om 21:52 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen