• Datum Dinsdag 16 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Sterk optreden Anouska Koster in Gent-Wevelgem

Het was zondag alweer tijd voor de volgende koers voor Anouska Koster en alweer eentje uit de Women`s World Tour: Gent-Wevelgem. Een verschil met de andere koersen van de afgelopen was dat er dit keer geen regen viel. Anouska reed opnieuw een dijk van een wedstrijd.

Een droge uitgave van Gent-Wevelgem schotelde het damespeloton 142,6 kilometer voor. Onderweg wachtten tweemaal de Baneberg, Kemmelberg en Monteberg. Ook waren er 3 onverharde stroken in het parcours opgenomen, de zogenaamde ‘plugstreets’. Al direct na de start probeerden verschillende rensters weg te geraken, maar het peloton kende weinig mededogen en haalde iedereen snel terug. Het was daarna wachten tot de eerste heuvels om het peloton uit elkaar te krijgen. De verschillen waren echter niet groot, waardoor het telkens snel samen liep. Ook de plugstreets konden niet voor grote verschillen zorgen.

Op iets meer dan 45 kilometer van de streep sloeg het peloton dan wel flink uit elkaar door de wind. Op de tweede keer Kemmelberg had de eerste groep een kleine voorsprong. Anouska zat aanvankelijk mee in de eerste groep, maar kwam na de Kemmelberg op een klein gaatje te rijden. Dat gat werd na de afdaling dichtgereden, waarna er een groep van 40 rensters vooraan reed op ruim 30 kilometer van de streep. Anouska schoof snel naar voren en plaatste direct een aanval. Ze sloeg een klein gaatje, maar het peloton gaf haar geen ruimte en reed het gat snel dicht.

Op 23 kilometer van de streep werd de voorste groep – mede op initiatief van WaowDeals Pro Cycling – opnieuw in waaiers getrokken. Anouska zat alert mee vooraan, net als ploeggenotes Vos en Korevaar. Hun voorsprong op de achtervolgers liep snel op naar een halve minuut en was op 8 kilometer van de streep al een minuut. Ondertussen gaf Anouska het volle pond aan kop van de eerste groep om kopvrouw Vos zo goed mogelijk richting de streep te loodsen. Ondanks enkele speldenprikken in de slotfase moest een sprint de beslissing brengen. Daarin was Bastianelli de sterkste, Anouska kwam als 20e over de meet.

“Pfoeh wat een zware koers! Ik zat goed en scherp in koers. Er werd hard gereden op die nieuwe onverharde stroken. We zaten goed vooraan en ik kon goed op de aanvalspogingen reageren. In de aanloop naar de tweede keer Kemmelberg blies ik mezelf een beetje op bij het positioneren voor de klim. Daardoor mistte ik net de aansluiting toen het een beetje brak. Daarna wel weer snel terug gekomen en goed alert gebleven. Na Ieper werd het op initiatief van Boels en Sunweb op de kant getrokken. Jeanne en ik zaten alert mee en zijn mee gaan draaien om Marianne zo goed mogelijk te sparen voor de sprint. In de finale werd er nog veel aangevallen. Jeanne en ik hebben daar beurtelings op gereageerd. We zijn zeer blij met deze koers, we deden prima mee. Nu op naar volgende week!”, sprak Anouska op haar website www.anouskakoster.nl.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 27 maart 2018 om 10:11 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen