• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 24.8 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Drukke Paasdagen voor Anouska Koster

Waar veel mensen genoten van de Paasdagen was het voor Anouska Koster ‘werken’ geblazen. Zondag reed ze de Ronde van Vlaanderen, een dag later stond ze aan het vertrek van de Ronde van Ureterp.

Geen grote rol in De Ronde
Zondag 1 april was de dag van de Vlaamse Hoogmis, de Ronde van Vlaanderen. Door de regen en kou werd het een zware koers voor de dames. Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling konden helaas geen grote rol spelen in deze klassieker. De koers ontbrandde op 35 kilometer van de streep. Anouska zat toen nog goed vooraan met ploegmaats Vos en Korevaar. Na een versnelling van Anna van der Breggen verbrokkelde het peloton. De Olympische kampioen trok alleen door en reed de resterende 25 kilometer alleen op kop. Daarachter probeerde Anouska met een groepje uit alle macht aan te sluiten bij een tweede groep, maar slaagde daar net niet in.

“We zijn niet tevreden, met de ploeg hebben we niet onze beste koers gereden. De kou en regen sloegen mij op de benen. Op de Oude Kwaremont kwam ik samen met Marianne in een klein groepje te zitten. We hebben daarna nog vol gereden om de groep voor ons – die uiteindelijk sprintte voor plek 11 – bij te halen, maar dat lukte nét niet. Heel jammer dat er vandaag niet meer in zat, we hadden met de ploeg op meer gehoopt”, klonk de teleurstelling door bij Anouska.

Tijdens de Ronde van Vlaanderen droegen de rensters van WaowDeals Pro Cycling eenmalig een speciaal shirt. Op de voorzijde was de slogan van hoofdsponsor WaowDeals aangepast: ‘Pay less. Pay mobile. Be pink’ (in plaats van ‘green’). Het shirt had een roze accent en toonde het bekende roze lintje: het internationale symbool voor betrokkenheid bij borstkanker. Op deze manier zetten de rensters van WaowDeals Pro Cycling het ambassadeurschap van de Belgische borstkankercampagne Think-Pink extra kracht bij.

Eerste podiumplek van 2018
Na de slopende Ronde van Vlaanderen en een bezoek aan de WaowDeals VIP-tent trok Anouska zondagavond terug naar het Friese land. Rond middernacht kwam ze aan in De Westereen. Na een goede nachtrust besloot Anouska op tweede Paasdag te koersen in de Ronde van Ureterp, een criterium over 45 kilometer in eigen regio.

“Ik moest veel gaten dichtten tijdens de koers, want er werd veel naar mij gekeken. Dat is ook logisch in zo`n koers en ik heb de verantwoordelijkheid dan ook graag genomen. De koers draaide uit op een sprint waarin Danique net te sterk was, zij profiteert dus een beetje van mijn werk tijdens de koers. Toch mooi om een eerste podiumplaats te pakken, al had ik natuurlijk graag gewonnen. Nu op naar woensdag, dan start de Healthy Ageing Tour in Heerenveen. Alweer koersen in eigen provincie, ik kijk er naar uit!”, deed Anouska het verhaal van de dag.

Foto’s: Willem Koster

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 4 april 2018 om 21:42 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen