• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 23.5 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Jaarlijkse schoolvoetbal

Woensdag 11 april vond weer het jaarlijkse schoolvoetbal plaats.

1e wedstrijd: de Tarissing – ‘t Pompeblêd
De 1e wedstrijd voor de meisjes van ‘t Pompeblêd was het nog wat aftasten. Het merendeel van de  groep 7/8 had nog nooit gevoetbald. Toch werden er al mooie combinaties gemaakt en moest keepster Wytske een paar keer in actie. Deze wedstrijd bleef uiteindelijk onbeslist: 0-0

2e wedstrijd: ‘t Pompeblêd – de Frissel groep 7
De meisjes hadden nu de smak te pakken en gingen dan ook vol vooruit. Binnen 10 minuten stond het 3-0 door een hattrick van Melanie.
Aangemoedigd door coach Leen Spek en assistent coach Kevin Spek gingen de meiden op zoek naar de 4-0. Deze kwam er ook door een eigen goal van de Frissel.
Mede door een goede achterhoede had keepster Jannike geen enkele bal gehad.

3e wedstrijd: de Bron – ‘t Pompeblêd
De coach had weer een mooie opstelling gemaakt en de meiden hadden er weer zin in. De 1e goal kwam van een speelster van de Bron: eigen goal dus. Niet lang daarna scoorde Cheyenne de 2-0. Mooie wedstrijd met weer 3 punten in de pocket.

4e wedstrijd: ‘t Pompeblêd – Lady’s Boustien
Een echte thuiswedstrijd. Aangemoedigd door de aanwezige ouders, pake’s en beppe’s en juffen gingen de meiden al gauw op zoek naar de 1-0. Dit ging echter niet zo gemakkelijk als de 1e 3 wedstrijden. Er werd een paar keer mooi overgespeeld door de meiden. En daar stond Janique: precies op het juiste moment op de juiste plek 1-0!
Dit was een taaie wedstrijd, maar wederom de 3 punten waren weer binnen.

5e Wedstrijd: dr Theun de Vriesskoalle – ‘t Pompeblêd
Het begon nu toch wel te kriebelen: de meiden speelden zo goed… nu al 10 punten uit 4 wedstrijden. Hoe zouden we ervoor staan? Door een moeder werd er even om het hoekje gekeken bij de wedstrijdcommissie en snel wat gerekend. De meiden stonden tot nu toe 1e en hadden aan een gelijk spel genoeg om 1e te worden in de poule. Dit tegen de meiden gezegd te hebben kregen ze “vleugels”. Wat werd er weer mooi gespeeld en ook echt met elkaar. Het duurde dan ook niet lang of de bal lag al in het net van de tegenstander: 0-1 door Cheyenne.
Diezelfde Cheyenne zorgde ook in deze wedstrijd voor een hattrick: 0-3.
Even later schoot Melanie de bal bijna vanaf de middenlijn over alles en iedereen heen, als ook over de keepster: 0-4.
Wat een goal! En dan klinkt het eindsignaal en zijn de meiden verdient 1e geworden in hun poule!

De Finale: ‘t Pompeblêd – Fc Dukkies (Wouterswoude)
Vooraf was al duidelijk dat dit een hele moeilijke  wedstrijd zou worden. Mede door de vele speelsters van VIOD in deze groep.
Het duurde dan ook niet lang of het stond 0-1. Aangemoedigd door de vele supporters hebben de meiden ontzettend hard hun best gedaan. Helaas werd het al gauw 0-2, 0-3, 0-4 en 0-5. Keepster Jannike had nog een prachtige redding waarmee de 0-6 werd voorkomen.
Jammer genoeg viel Gerbrich uit door een blessure. Helaas 0-5 verlies maar wat hebben de meiden het goed gedaan! En is de 2e plaats gewoon winst voor hun!

Wytske, Marenthe, Aniek, Debby, Janique, Minke, Gerbrich, Zoë, Melanie, Cheyenne en Jannike: wat hebben jullie het goed gedaan! Wij als supporters hebben van jullue genoten!

Coach Leen Spek en Assistent coach Kevin Spek: heel erg bedankt voor jullie trainingen, coaching en inzet! Top!

Een trotse mem en supporter

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 11 april 2018 om 22:43 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen