• Datum Vrijdag 14 December 2018
  • Temperatuur 0.6 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Anouska Koster: goede driedaagse in Luxemburg

Na de Waalse Pijl nam Anouska Koster even gas terug om de batterijen weer op te laden. Na een korte rustperiode stond Anouska afgelopen vrijdag aan de start van het Festival Elsy Jacobs, een driedaagse in Luxemburg.

Goed begin
De eerste opdracht was een proloog over 2,8 kilometer. Anouska liet zien dat de rust haar goed had gedaan en noteerde een prima tijd van 4 minuten, 2 seconden en 43 honderdsten. Heel even stond ze daarmee bovenaan in het tussenklassement, maar al snel dook Lisa Klein ruim 2 seconden onder Anouska`s tijd. Anouska werd uiteindelijk zeer netjes 5e, een mooi begin van deze ronde.

Na de korte rit tegen het uurwerk trok het peloton zaterdag op pad voor een rit van 97 kilometer van en naar Steinfort. WaowDeals Pro Cycling had er overduidelijk zin in en maakte de koers hard. Na de 2e plaatselijke ronde nestelden Markus, Kastelijn en Rooijakkers zich op kop om tempo te maken. Vervolgens was het aan Korevaar, Stultiens en Anouska om aan te vallen. Aanvankelijk leek het beulswerk op niets uit te lopen, maar uiteindelijk slaagde Anouska er in om met 2 andere dames weg te glippen uit het peloton.

“We hebben volle bak gereden, maar kregen te weinig ruimte van het peloton. Onze maximale voorsprong was maar een halve minuut. Toch hebben we zo`n 15 kilometer voorop gereden. Op 4 kilometer van het einde werden we ingerekend. De dag startte nog zonnig vandaag, maar eindigde in de regen. In de laatste kilometers deed zich nog een valpartij voor, waar ik achter zat. We hebben allemaal wel dezelfde tijd gekregen, dus ik sta nu 7e in het klassement”, sprak Anouska na de rit.

Geen loon naar werken
Zondag werd het Festival Elsy Jacobs afgesloten met een lastige etappe. Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling ploeggenotes lieten zich veelvuldig opmerken. Anouska meldde zich enkele malen met haar ploeggenotes aan het front. Het peloton dunde flink uit op het lastige parcours. Een groep van ongeveer 40 rensters streed voor de zege. Die ging naar de Italiaanse Paternoster, die daarmee ook het eindklassement op haar naam schreef. Anouska reed zich in de slotfase leeg voor haar ploeggenotes en moest daardoor in de slotfase lossen.

“We zijn met de ploeg strijdend ten onder gegaan. We hebben de koers hard proberen te maken en dus hard gewerkt. Jammer dat we onszelf niet konden belonen met een mooi resultaat. Verder kijk ik tevreden terug op deze koers, het waren drie mooie dagen in Luxemburg”, vertelde Anouska na afloop.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 30 april 2018 om 22:07 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen