• Datum Vrijdag 14 December 2018
  • Temperatuur 0.6 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Indrukwekkende dodenherdenking 2018

DE WESTEREEN – Vrijdagavond 4 mei was er weer net als voorgaande jaren de Herdenking van de Gevallenen tijdens de tweede wereldoorlog. ’s Avonds om 19:40 uur vertrokken de aanwezigen in een stoet vanaf de Rotondetsjerke aan de Skoallestrjitte naar het monument bij het winkelcentrum Skoallestrjitte. Voor de stoet liepen 2 trommelaars die de Dodenmars ten gehore brachten.

Bij het monument werd de Taptoe gespeeld door Wieneke Offinga op de cornet van muziekvereniging Westersweach, een gedicht gelezen door twee kinderen van IBS ’t Pompeblêd en CBS De Boustien, 2 minuten stilde gehouden, het Wilhelmus gespeeld en bloemen gelegd door familieleden, oud-strijders en Doarpsbelang. Door de kinderen van beide basisscholen werden de namen van de gevallenen opgelezen en een roos gelegd.

Daarna vertrok de stoet weer, vooraf gegaan door de 2 trommelaars richting begraafplaats aan de A. v/d Meulenstraat. Hier werd bij het monument door Doarpsbelang nog enkele woorden gesproken, een gedicht gelezen en werden er bloemen gelegd door Doarpsbelang.

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 4 mei 2018 om 21:54 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen