• Datum Vrijdag 14 December 2018
  • Temperatuur 0.6 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde doet goede zaken in de derde periode tegen SC Leovardia

LEEUWARDEN- Onder zomerse omstandigheden moest Zwaagwesteinde in Leeuwarden aantreden tegen nummer drie SC Leovardia. Een belangrijke wedstrijd voor beide clubs. SC Leovardia had genoeg aan een punt om de periode van de kampioen over te nemen en Zwaagwesteinde staat op een tweede plaats in de 3e periode. Onder leiding van scheidsrechter  M.R. Plat werd er rond 15.00 uur begonnen aan de wedstrijd.

Door Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

Zwaagwesteinde begon als zo vaak met veel balbezit aan de wedstrijd, echter kansen leverde dit nog niet op in het begin van de wedstrijd. In de 15e minuut de eerste kans voor Zwaagwesteinde die na een kaats van Rene Vellinga door Lieuwe de Roos te slap werd binnen geschoten. SC Leovardia kreeg in de 22e minuut een levensgrote kans via Amin Ait Bihiou Ahmed die Jelle v/d Wal simpel passeerde en alleen op Roelof v/d Ploeg af kwam en zijn schot in de korte hoek knap redde. Na een prima voorzet van Robin Feenstra kopte Rene Vellinga in de 27e minuut op de bovenkant lat. In de 44e minuut had Vic Rozendaal SC Leovardia op 1-0 kunnen zetten maar zijn kopbal ging net over. Zo gingen de beide ploegen met een 0-0 de rust in.

De tweede helft was amper begonnen of de aanhang van Zwaagwesteinde kon juichen.  Robin Feenstra gaf vanaf rechts knap voor op Rene Vellinga die de bal maar half raakte maar zijn schot belande achter keeper Mohite Tibben in de goal wat de 0-1 betekende voor Zwaagwesteinde. Verder in de tweede helft hadden beide ploegen nog kansen om te scoren maar waren de aanvallers van beide clubs niet helemaal scherp. Tot in de 85e minuut, eerst redde keeper Mohite Tibben nog een inzet van Wymer de Vries, maar uit de daarop volgende korte corner schoot Wymer de Vries de 0-2 binnen. In de 90e minuut na een prima counter via Ronaldo Jansen, die een prima pass op de vrijstaande Lieuwe de Roos gaf en simpel met een schuiver de 0-3 aantekende. Even later floot scheidsrechter Plat af en won Zwaagwesteinde geflatteerd met 0-3 al was een gelijkspel misschien wel meer in de verhouding geweest gezien de hele wedstrijd.

Zaterdag 19 mei speelt Zwaagwesteinde de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk op sportpark De Wieken aanvang 14.30 uur. Bij winst van Zwaagwesteinde en verlies van SC Twijzel kan de derde periodetitel gepakt worden.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 13 mei 2018 om 20:44 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen