• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Teleurstellend Zwaagwesteinde verliest van Sint Jacob

De Westereen – Zwaagwesteinde heeft zichzelf zondagmiddag een slechte dienst bewezen door thuis te verliezen van Sint Jacob. Na een 0-0 ruststand wonnen de De Bilkerts met maar liefst 0-3. Door dit teleurstellende resultaat is Zwaagwesteinde gezakt van de 5e naar de 6e plaats.

Door: Berend van der Meer

Afgelopen donderdag werd in één van de de beste thuiswedstrijden van het seizoen tegen de toekomstige kampioen THOR een verdienstelijk gelijkspel behaald. Ondanks de 0-0 eindstand was er veel te beleven voor de talrijke toeschouwers, een voor elke meter strijdende thuisclub die paal en lat raakte en gasten die nog een penalty gestopt zagen door Zwaagwesteinde keeper Bindert van Beets. Hoe anders was het 3 dagen later, vanaf het begin zat er geen pit in de thuisclub en werden bijna alle duels verloren van de bezoekers die niet midweeks hoefden te spelen. Pas na een kwartier spelen kregen De Readtsjes een veldoverwicht en creëerde het enkele kansen waarbij Oane de Roos nog het  dichts bij een doelpunt was maar zijn inzet gestopt zag worden door Jurjen Westra. Deze opleving was maar van korte duur en omdat de gasten ook geen vuist konden maken was er bitter weinig te beleven in de 1e helft.

Ook in de 2e helft ontbrak de vechtlust bij het vermoeide Zwaagwesteinde die door zijn smalle selectie niet in staat bleek te zijn 2 keer te vlammen in 3 dagen. De gasten kwamen in de 55e minuut op voorsprong toen scheidsrechter Poort het vlagsignaal voor buitenspel van  grensrechtster Geke Visser negeerde. Sint Jacob speelde dit buitenkansje goed uit en kon Robert Machiela de 0-1 op het scorebord zetten. Zwaagwesteinde had de kracht niet om de bakens te verzetten, integendeel, het was aan doelman Bindert van Beets te danken dat niet eerder dan in de 80e minuut de 0-2 werd gescoord, wederom was het Robert Machiela die het vonnis voltrok. In de 90e minuut leek het nog spannend te worden maar met een katachtige redding wist doelman Jurjen Westra Zwaagwesteinde speler Bauke Postma van scoren af te houden. Louter voor de statistieken was het Marc Bakker die ver in blessuretijd er ook nog 0-3 van maakte.

Aankomende donderdagavond 17 mei om 19.30 uur speelt Zwaagwesteinde weer een thuiswedstrijd wanneer Blue Boys op bezoek komt. De laatste kans voor De Readtsjes om nog mee te blijven spelen in de 3e periode.