• Datum Zaterdag 23 September 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Bibliotheektijgers vinden nieuw thuis

De grote tijgers die afgelopen winter in de 13 bibliotheken van Noord-Fryslân lagen, hebben een nieuw thuis gevonden. Omdat de peuters en kleuters er helemaal weg van waren, reikten de leesconsulenten van de Bibliotheek ze uit aan kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen. Zo kunnen de kinderen nog lang genieten van de grote knuffelbeesten en helemaal opgaan in het bijbehorende boek Ssst! De tijger slaapt. 

Tijger naar Peuterspeelzaal It Peuterhonk in De Westereen
Vrijdag 18 mei kregen de peuters van Peuterspeelzaal It Peuterhonk in De Westereen een prachtige verrassing; een levensgrote knuffeltijger. De kinderen waren er maar wat blij mee! Ze kenden de tijger al van het boek Ssst! De tijger slaapt en kunnen er nu elke dag mee spelen. Op de foto staan Annelies, juf Willy Woudstra, leesconsulente Tjitske van der Velde van de Bibliotheek, Sebastian en Mente met hún tijger.

De Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen draaiden om het prentenboek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, met in alle bibliotheken van Noord-Fryslân grote tijgers. Rondom het boek organiseerde de Bibliotheek voorleesbezoeken in bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Ruim 2000 peuters genoten hierdoor van het spannende verhaal over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. Nog eens 300 kinderen en hun ouders/verzorgers kwamen naar de voorstelling Tijger ligt enorm in de weg! van Inkipinkie Poppentheater.

Voorlezen en gratis lenen
Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt hun fantasie en creativiteit en ze doen het later beter op school. Bovendien is het ook nog eens heel fijn voor kind én ouder. Weten welk boek bij uw kind past?Medewerkers van de Bibliotheek helpen u graag. Een bibliotheeklidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis. Iedereen leent boetevrij. En voor volwassenen heeft Bibliotheken Noord Fryslân deze zomer een kennismakingsabonnement van drie maanden voor slechts € 5.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 25 mei 2018 om 21:05 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen