• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde pakt derde periodetitel ondanks gelijkspel tegen VV Rijperkerk

Onder warme omstandigheden moest Zwaagwesteinde in- en tegen VV Rijperkerk voetballen. Zwaagwesteinde maakte nog kans op de derde periodetitel en was bij verlies alleen afhankelijk van SC Twijzel. Onder leiding van scheidsrechter G.J. Lania werd er rond half 3 afgetrapt.

Door Alex Ploegsma; foto’s: Henri van Wieren

In de eerste helft werd er nog redelijk met een hoog tempo gevoetbald door de beide ploegen ondanks de warme omstandigheden. In de eerste 20 minuten gebeurde er weinig op het veld, Zwaagwesteinde had meer balbezit en Rijperkerk loerde op de counter. In de 22e minuut moest keeper Roelof v/d Ploeg met een prima zweef de bal uit de kruising tikken. Even later een grote kans voor Jan Eisma maar hij schoot te wild in i.p.v. van rustig te blijven. In de 37e minuut kreeg Zwaagwesteinde een strafschop toegekend door scheidsrechter Lania na een dubbele overtreding. Voor welke overtreding hij een strafschop gaf zal een raadsel blijven, maar Lieuwe de Roos wist met dit buitenkansje wel raad wat de 0-1 betekende.

In de tweede helft een hele andere wedstrijd . Zwaagwesteinde kwam slap uit de kleedboxen en na 3 minuten stond het al 1-1 door Diederik Andringa na slap ingrijpen van de defensie van Zwaagwesteinde. Verder gebeurde er weinig in de tweede helft, Zwaagwesteinde voetbalde tegen zich zelf en Rijperkerk hoefde niet want voor hun stond er niks meer op het spel. In de 70e minuut kreeg Rijperkerk een vrije trap toegekend door scheidsrechter Lania die door Anne Epema loeihard werd binnen geschoten 2-1. Nu moest Zwaagwesteinde op jacht naar de gelijkmaker en die kwam pas in de 90e minuut na prima werk van Erik Vellinga die een prima voorzet gaf op Lieuwe de Roos die de 2-2 maakte. Ondertussen was de tussenstand van SC Twijzel ook bekend en dat was in het voordeel van Zwaagwesteinde. Even later floot scheidsrechter Lania af en door het verlies van SC Twijzel pakte Zwaagwesteinde de derde periodetitel.

Volgende week  mag Zwaagwesteinde het opnemen tegen een oude bekende. Dan is ONT de tegenstander die voor lijfbehoud in de 2e klasse voetbalt. Zwaagwesteinde moet uit voetballen in Opeinde tegen ONT om half 3.