• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Succesvol weekend voor Judo Kings

Randori Competitie in Burgum voor Kings een succes
Het nieuwe wedstrijd opleiding systeem voor de Kings is een waar succes. Het nieuwe systeem brengt plezier, presteren, belonen en ontwikkelen bij elkaar op een optimale manier! De judoka’s jong en oud kunnen aan de hand van inzet tijdens een wedstrijdje stempels verdienen voor in hun paspoort. Als ze alle stempels bij een judoworp hebben verzameld, dan krijgen ze van die worp een diploma. Daarnaast kunnen ze nog een prijs winnen door goed hun best te doen, als ze naast hun best doen ook nog winnen, dan kunnen ze zelfs kampioen worden.

‘Het systeem is vernieuwend, omdat de spelregels van het judo zijn aangepast.’ aldus Niels Béres, trainer van de Judo Kings. ‘De judoka’s kunnen niet meer winnen met ippon, dus de wedstrijd wordt niet meer vroegtijdig stop gezet. Alle wedstrijden duren 2 minuten en de begeleiders van de wedstrijd helpen beide kinderen met verschillende technieken of als ze wat angstig zijn.’

Het is een gezellige sfeer in de dojo van de Kings in Burgum (Tytjserksteradiel). Er zijn vier wedstrijd judomatten, de hele tribune zit vol, de mat zit vol met judoka’s en mensen kunnen in de kantine even een verfrissing halen, het is namelijk 25 graden buiten.

Op de foto van links naar rechts: Lianne Lea Melgers (Twijzelerheide), Roan Pater (Nes), Sylvie van Dijk (Lollum), Willem Terluin (Noord-Burgum), Naud Willem de Ridder (Akkrum).

 

18 Prijzen voor Kings in 2e Exloërmond
Afgelopen zaterdag 26 mei zijn er weer Kings judoka’s vertrokken naar een judo toernooi, dit keer was 2e Exloërmond de plaats van bestemming, hier werd het Juveko toernooi georganiseerd. Op twee judoka’s na wist iedereen een prijs te winnen. Kampioen waren Inaya Verharen (Gorredijk), Wesley Smid (de Westereen), 2x Omar Rokic (Sneek), Olaf vd Heide (Pingjum), Jarno Veenstra (Kollumerzwaag), Riemer Jelte Buwalda (Bolsward), Brian Smid.

Omar Rokic won zowel het goud in de klasse tot 34kg als de klasse tot 38kg! Het zilver ging naar: Amara Buwalda (Bolsward), Nadja Rokic (Sneek), Annemarie de Bruin (de Westereen), Brian Smid (de Westereen, klasse tot vijftien jaar) en Samuel Reitsma (Hurdegaryp). Brons is uitgereikt aan: Berber Ludema (Dokkum), Jouke Kingma (Sint Jacobi Parochie), Teije Kingma (Sint Jacobi Parochie) en Leco Terpstra (Rinsumageest). Helaas wisten Margje Busstra (Grou) en Thijs Boorsma (Leeuwarden) niet een prijs te winnen deze wedstrijd.


B​ovenste rij: Brian Smid (de Westereen), Teije Kingma (Sint Jacobi Parochie)
Onderste rij: Olaf vd Heide (Pingjum), Nadja Rokic (Sneek), Inaya Verharen (Gorredijk), Omar Rokic (Sneek).

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 28 mei 2018 om 20:41 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen