• Datum Zaterdag 23 September 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

De Readtsjes pakken periodetitel na zege op Dronrijp

De Westereen – Zwaagwesteinde is er zondagmiddag met een ultieme krachtsinspanning toch nog in geslaagd de 3e periodetitel te veroveren. In de slotfase was het Bauke Postma die de verlossende 1-0 wist binnen te werken. Man of the match was echter keeper Bindert van Beets die met enkele sublieme reddingen de Readtsjes op de been wist te houden. Aanstaande zondag volgt de 1e wedstrijd  in de nacompetitie thuis tegen Warga. De winnaar van deze enkele wedstrijd speelt de finale uit tegen Read Swart.

Door: Berend van der Meer

In een wedstrijd die beslist gewonnen  moest worden, wilde men nog enige kans op een periodetitel hebben, begon de thuisclub sterk. In het eerste kwartier kreeg men enkele knappe kansen, onder andere Marco Ahmed die vanaf links alleen voor de keeper net overschoot, maar wist men niet tot scoren te komen . Net als in vorige wedstrijden was hierna het verval groot, er werd in een te laag tempo gespeeld om het Dronrijp echt lastig te maken. Ook de op de counter loerende gasten, die al zeker van een periodetitel waren, wisten maar een enkele keer dreigend te worden zonder tot echte kansen te komen zodat het niet verwonderlijk was dat men met 0-0 de rust inging.

Ook in de 2e helft wist Zwaagwesteinde geen vuist te maken, integendeel zelfs, de ploeg van de fanatieke oud Zwaagwesteinde trainer Erik Katje, was in de 56e minuut dicht bij de openingstreffer maar Bindert van Beets wist tot tweemaal toe van dichtbij redding te brengen. Door het warme weer kon de ploeg van trainer Cor Elzinga het niet opbrengen om de vrijuit spelende tegenstander onder druk te zetten en leek het er eigenlijk niet op dat men nog tot scoren zou komen. In het laatste kwartier ging het tempo wel iets omhoog en werden er meer risico’s genomen maar in de 82e minuut was het weer aan Bindert te danken dat de 0 op scorebord voor de gasten bleef staan. In de 88e minuut gebeurde toch nog waar het prima opgekomen thuis publiek op hoopte maar eigenlijk niet meer verwachtte. Na een snelle aanval was het de mee naar voren gekomen Taede van der Ploeg die op rechts door ging, perfect voorzette,  Bauke Postma wist te bereiken die vanaf dichtbij kon binnenschieten 1-0. In blessuretijd leek het toch nog mis te gaan, toen na een misverstand in de verdediging een Dronrijp aanvaller alleen op doel kon gaan, maar tot opluchting van van het thuis publiek schoot hij over. Hierna floot de uitmuntend leidende scheidsrechter S. Brussaard voor de laatste maal, zodat iedereen die dat wou zich kon mengen in het feestgedruis wat georganiseerd was ter afsluiting van het seizoen wat nog niet ten einde is.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 28 mei 2018 om 20:43 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen