• Datum Zondag 28 Mei 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Volop nacompetitievoetbal voor Zwaagwesteinde

Maar liefst 3 prestatie-elftallen hebben het dit seizoen tot de nacompetitie weten te schoppen bij de senioren. Zowel Zaterdag 1, Zaterdag 2 en Zondag 1 komen aankomend weekeinde in actie om te strijden voor promotie.

Op zaterdag 2 juni zullen dus eerst Zaterdag 1 en Zaterdag 2 in actie komen. Voor het team van hoofdtrainer Klaas Zandberg is het behalen van de nacompetitie het resultaat van een hele goede tweede seizoenshelft. Waar men in de winterstop nog in de onderste regionen verkeerde, eindigde de ploeg door een sterke reeks uiteindelijk 5e op de ranglijst met een 3e periode op zak. Dit weekend zullen zij de strijd aangaan met herkanser uit de 2e klasse I, het niet onbekende ONT uit Opeinde. In de afgelopen jaren hebben beide ploegen vaker tegenover elkaar gestaan in de competitie op zowel 2e als 3e klasse niveau. De wedstrijd start om 14:15 uur in Opeinde. De winnaar van deze enkele wedstrijd gaat door naar de volgende ronde, de verliezer komt volgend seizoen uit in de 3e klasse.

Zaterdag 2 zal ook op verplaatsing moeten, zij hebben een uitwedstrijd geloot tegen sv NOK uit Oudemirdum. Na een goede eerste seizoenshelft waarin de 1e periode werd behaald, speelde de ploeg een iets mindere tweede seizoenshelft waardoor het kampioenschap langzaam maar zeker uit beeld verdween. Trainer Leo Boorsma zal er alles aan doen om zijn team weer goed voor de dag te laten komen in deze nacompetitie.

Dan tot slot Zondag 1, dat evenals Zaterdag 1 een prima tweede seizoenshelft kende waarin men uiteindelijk op een keurige 3e plaats op de ranglijst wist te eindigen. De ploeg heeft zich ontpopt als een lastig te bespelen team voor vele tegenstanders. Overigens bleef het lang spannend of het keurkorps van trainer Cor Elzinga de nacompetitie wel wist te behalen. Op de laatste speeldag moest men zelf winnen en was men afhankelijk van resultaten op andere velden. Gedurende de wedstrijd bleek dat andere tussenstanden gunstig waren, maar het  lukte zelf maar niet om te scoren. Mede dankzij keeper Bindert van Beets bleef het lang 0-0, waarna uiteindelijk in de slotminuten één van de spaarzame goede aanvallen tot een goal werd gepromoveerd. “de Readtsjes” mogen het dit weekeinde thuis proberen tegen herkanser uit de 3e klasse A, Warga. Deze ploeg heeft in het afgelopen seizoen slechts 1 punt weten te behalen en staat onder leiding van trainer Wim de Ron. Pikant detail is dat de Ron vorig seizoen de scepter nog zwaaide in Zwaagwesteinde. De wedstrijd vangt aan om 14:00 uur op sportpark de Wieken.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 30 mei 2018 om 20:42 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen