• Datum Zaterdag 23 September 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde verliest verdiend van ONT in de eerste ronde van de nacompetitie

OPEINDE – Onder prima omstandigheden moest Zwaagwesteinde aantreden tegen ONT voor de eerste ronde van de nacompetitie. Onder leiding van scheidsrechter R. Groenewegen werd er om 14.15 uur afgetrapt.

Door Alex Ploegsma; foto’s: Erik Visser

In de eerste paar minuten werd al snel duidelijk wat de strijdplannen waren van de beide ploegen. ONT ging achterover leunen en Zwaagwesteinde probeerde de aanval te zoeken. Echte kansen kreeg Zwaagwesteinde niet in de eerste helft en ONT kwam in de 8e minuut al op voorsprong nadat Wytze Pilat zijn inzet zag worden geblokt maar de rebound werd door Hielke Knippels van dichtbij binnen getikt. In de 22e minuut kwam ONT na balverlies van Marco van Leijen op het middenveld op de 2-0 voorsprong door Michel Weisser. En even later na weer balverlies van een speler van Zwaagwesteinde bijna de 3-0 maar keeper Roelof v/d Ploeg redde knap na de inzet van Joeke de Vries. In de eerste echte kans van Zwaagwesteinde in de 39e minuut dacht Jan Eisma te scoren maar in de ogen van de grensrechter stond hij buitenspel wat twijfelachtig was.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Het eerste kansje was er voor Rene Vellinga maar zijn schot ging ver over. In de 51e minuut mocht ONT verder met 10 man na rood voor Michel Weisser voor natrappen. Zwaagwesteinde greep deze kans door een man meer niet echt aan, want de grootste kansen waren voor ONT. Zo had Joeke de Vries al de 3-0 kunnen en moeten maken maar miste weer een opgelegen kans.

In de 63e minuut met een man minder besliste ONT de wedstrijd na een aanval via Joeke de Vries die door Dennis Bakker werd afgerond 3-0. Kreeg Zwaagwesteinde geen kansen,  jazeker wel maar zij waren niet scherp in de afwerking of er werd een verkeerde beslissing genomen. In de 81e minuut maakt Henk v/d wal nog wel de 3-1 maar echt problemen kreeg ONT niet meer. En dik verdiende overwinning van ONT die het nu mag opnemen tegen VV Kollum en Zwaagwesteinde mag vakantie vieren en het volgend jaar weer in de 3e klasse proberen.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 3 juni 2018 om 18:20 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen