• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Teleurstellend Zwaagwesteinde uitgeschakeld door Warga

De Westereen – Zwaagwesteinde is er zondagmiddag niet in geslaagd de finale van de nacompetitie te halen. In de thuiswedstrijd tegen Warga verloor de matig spelende thuisclub na een 0-1 ruststand verdiend met 0-2 van een verrassend sterk spelend Warga. Door dit resultaat blijft Zwaagwesteinde 4e klasser en mag Warga het samen met Read Swart uitmaken wie zich volgend seizoen 3e klasser mag noemen.

Door: Berend van der Meer

De omstandigheden leken perfect voor De Readtsjes, mooi weer, veel publiek en een tegenstander die nog geen wedstrijd had gewonnen. Hoe anders zou het lopen, na een gelijkopgaande openingsfase wisten de gasten in de 8e minuut onverwacht op voorsprong te komen. Bote Groen wist van dichtbij Zwaagwesteinde doelman Bindert van Beets in de korte hoek te verrassen 0-1. Binnen 2 minuten kreeg Zwaagwesteinde de mogelijkheid de stand weer in evenwicht te brengen maar de kopbal van Bauke Postma ging net over. Hoewel de thuisclub hierna wel een veldoverwicht creëerde kreeg men eigenlijk geen uitgespeelde kansen meer. Steeds maar weer werd de lange bal gehanteerd wat een kolfje naar de hand was van doelman Sven Noordbruis en de teruggehaalde laatste man routinier Jan Willem Sinnema. In de laatste 5 minuten voor de rust leken de gasten de wedstrijd zelfs al te beslissen maar het vizier van de spitsen stond nog niet op scherp.

In de 2e helft ging de thuisclub wel weer goed van start maar het openingsoffensief ebde ook vrij snel weer weg. Weer was de ploeg van ex Zwaagwesteinde trainer Wim de Ron veel gevaarlijker dan de thuisclub. In de 69e minuut resulteerde dit in de 0-2. De teruggehaalde corpulente spits Albert Zwerver (had nog geen minuut met het eerste meegetraind) kon zomaar doorlopen en wist bekwaam te scoren. Met alle respect, maar het is eigenlijk onvoorstelbaar dat de Zwaagwesteinde defensie het liet gebeuren dat deze speler dit kon doen. Hierna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, alleen was Bauke Postma nog een keer gevaarlijk maar het tamme Zwaagwesteinde kon het na een aantal zware weken, waar alles was gegeven, niet meer opbrengen om tot een slot offensief te komen. Dat het nog bij 0-2 bleef was te danken aan doelman Bindert van Beets, eigenlijk de enige die deze middag zijn normale niveau haalde. Zo kwam er een einde aan een lang seizoen waarin een prima 3e plaats werd behaald maar waar bij het toetje dat behaald werd niet zo goed smaakte. Dit was vooral jammer omdat er zo een mooie kans verloren ging de vele aanwezige toeschouwers (waarvan een gedeelte voor het eerst dit seizoen aanwezig was) weer terug winnen.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 4 juni 2018 om 19:20 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen