• Datum Zondag 28 Mei 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

VV Zwaagwesteinde bekrachtigd samenwerking met voetbaltechniekschool het Verschil

In de afgelopen maanden is er binnen VV Zwaagwesteinde veel energie gestoken om plannen uit te werken hoe het spelplezier- en niveau van de jeugdafdeling een stap omhoog kan worden gebracht. Daarbij is o.a. geïnventariseerd welke knelpunten er werden ervaren door zowel het vrijwillige kader alsook bij (enkele) spelers en ouders. Tijdens een brainstormavond in de winterstop is hierover gesproken met alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de jeugd.

Eén van de punten die meerdere keren naar voren kwam was de begeleiding en ontwikkeling van trainers. Hoewel hier op meerdere manieren al de nodige aandacht voor is geweest in de afgelopen seizoenen, heeft dit alles niet geleid tot het gewenste resultaat. Dit leidde tot de conclusie om het voor komend seizoen anders aan te pakken, waarbij er gesprekken zijn geweest met voetbaltechniekschool “het Verschil”. Deze gesprekken hebben er uiteindelijk toe geleid dat het hoofdbestuur en de jeugdcommissie van VV Zwaagwesteinde per volgend seizoen in zee gaan met deze professionele voetbaltechniekschool.

Concreet betekent de samenwerking dat er vanaf seizoen 2018/2019 één keer per week een techniektraining door “het Verschil” wordt verzorgd voor de onderbouw, bestaande uit de teams JO8 t/m JO11. Daarbij zullen de eigen jeugdtrainers van de vereniging worden begeleid door de gediplomeerde trainers van de voetbaltechniekschool. Daarnaast zal er één keer per maand een “train de trainer” sessie plaatsvinden waarbij de vrijwillige jeugdtrainers samen met de begeleiding van de voetbaltechniekschool allerlei onderwerpen zullen behandelen op het gebied van training geven, omgaan met jeugdspelers en andere voetbaltechnisch- en tactische onderwerpen.

Op woensdag 6 juni werd er een demonstratietraining gegeven door de trainers van “het Verschil”. Daarbij werd er een training gegeven aan de JO17-1, een team waarin ook meerdere spelers het volgende seizoen als jeugdtrainer veel te maken zullen krijgen met de voetbaltechniekschool. Na afloop van de demonstratietraining volgde ook de officiële ondertekening van het contract voor volgend seizoen.

De jeugdcommissie en het hoofdbestuur van VV Zwaagwesteinde hebben veel vertrouwen in een goede samenwerking waar de jeugdspelers- en trainers veel baat bij zullen hebben!

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 13 juni 2018 om 20:49 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen