• Datum Zaterdag 23 September 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Hectische, maar succesvolle Engelse week voor ploeg Anouska Koster

De afgelopen week was Anouska Koster met haar WaowDeals Pro Cycling ploeggenotes actief tijdens de OVO Energy Women`s Tour. Deze vijfdaagse rittenkoers is een van de grootste en belangrijkste meerdaagse koersen van het seizoen. Het werd een hectische, maar uiterst succesvolle week voor de groene brigade.

Goed begin
De eerste etappe van de OVO Energy Women`s Tour eindigde in een massasprint. Anouska en haar ploegmaats kwamen de rit probleemloos door. De Belgische Jolien D`Hoore was de snelste in de sprint. Marianne Vos werd namens WaowDeals Pro Cycling 6e, Anouska bolde als 19e over de meet.

De tweede etappe bracht de rensters van Rushden naar Daventry, waar in de finale een pittig klimmetje lag te wachten. Het peloton bleef net als in de openingsrit lang bij elkaar. Op de eerste keer Newnham Hill ontstond er wat reuring toen Anouska`s ploegmaats Dani Rowe en Marianne Vos in het offensief gingen. Hun groepje van 10 rensters werd echter richting de tweede beklimming van de heuvel tot de orde geroepen. “We hebben daarna geprobeerd Dani en Marianne goed af te zetten voor de laatste klim. Dat lukte prima met de hele ploeg. Het was weer een lange dag, maar je moet op dit soort parcoursen toch continu alert zijn”, klonk het bij Anouska na afloop van de rit.

Valpartij op 3e dag
Tijdens de derde etappe was er genoeg te beleven. Vita Heine en Ann-Sophie Duyck reden in aanloop naar de heuvelzone een mooie voorsprong bij elkaar. Toen de heuvels opdoemden verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon. WaowDeals Pro Cycling reed sterk van voren en op Edge Hill (800 meter, bijna 10% gemiddeld) werd het peloton op de proef gesteld. Anouska kwam met ploeggenotes Rowe, Stultiens, Vos en Korevaar in de groep der favorieten boven. In de afdaling ging het echter mis voor Anouska. Ze kwam ten val en moest zo de rol lossen. De schade bleek achteraf mee te vallen, maar toch was er achteraf de nodige teleurstelling.

“In de afdaling reed ik vol door een gat dat ik niet had gezien. Daardoor ging ik onderuit. Door de val was mijn shifter kapot en kon ik niet meer schakelen. Ik moest dus van fiets wisselen, maar doordat het peloton helemaal uit elkaar lag moest ik lang op de auto wachten. Mijn rol was daardoor uitgespeeld. Erg jammer, want had graag mijn bijdrage geleverd aan het team work. Gelukkig valt de lichamelijke schade mee. De elleboog is flink geschaafd, maar gezien de hoge snelheid heb ik vooral veel geluk gehad”, liet Anouska weten.

WaowDeals Pro Cycling reed de derde etappe met een aangepast shirt om aandacht te vragen voor de Belgische borstkankercampagne Think Pink. Ook de Britse wielerronde OVO Energy Women`s Tour zet zich in voor de streed tegen borstkanker.

Hectisch slot
De vierde etappe begon met een flinke valpartij. De hulpdiensten moesten aan de slag, waardoor de koers enige tijd geneutraliseerd werd. “Het was me het dagje wel. Jeanne lag bij de valpartij vroeg in de koers. De rit werd zelfs even geneutraliseerd toen er geen ambulance meer beschikbaar was. De rest van de etappe moesten we goed alert blijven, want er gebeurde van alles”, aldus Anouska.

Zo viel het peloton op een open deel van het parcours uiteen in waaiers. Anouska en haar ploegmaats zaten attent vooraan en probeerden de forcing te voeren. Uiteindelijk liep alles weer samen. “In de finale werd ook hard gereden en was het hectisch. Het was lastig samen te blijven. In de laatste 3 kilometer was er weer een grote valpartij, met dit keer Dani en opnieuw Jeanne erbij”, deed Anouska verslag. In de eindsprint was Amalie Dideriksen de snelste voor Lotta Lepisto en Anouska`s ploeggenote Marianne Vos. Anouska bolde in de buik van het peloton over de streep.

In de slotrit stond er nog veel op het programma voor WaowDeals Pro Cycling. Marianne Vos en Dani Rowe stonden 2e en 3e in het klassement en de ploeg stond bovenaan in het ploegenklassement. “We wisten dat het erg lastig werd om het klassement te winnen, terwijl de nummers 4 en 5 dicht achter Dani stonden. We moesten daarom ook scherp zijn bij de bonificatiesprints. Net voor de tweede lange klim kwam ik echter ten val. Iemand voor mij viel en die kon ik niet meer ontwijken. Gelukkig landde ik in de struiken, daardoor viel de schade mee. Wel moest ik in de achtervolging. In de afdaling kon ik weer aansluiten gelukkig”, deed Anouska een deel van het koersverhaal.

Ondertussen bleef het aanvalspogingen regenen in het peloton. De een na de andere groep probeerde het, echter zonder veel succes. Zo moest er opnieuw gesprint worden. Lotta Lepisto was deze keer de snelste. Vos eindigde wederom op het podium met een derde plaats. “De finale was pittig met de hoge snelheden en vele aanvalspogingen. We zijn superblij dat het gelukt is om Marianne en Dani op het eindpodium te krijgen. Ook winnen we het teamklassement, is Dani de beste Britse en pakt Marianne de sprinttrui. Geweldig om dat met z`n allen te vieren op het podium. We hebben flink afgezien deze week en er voor gevochten, maar het resultaat mag er zijn”, sprak Anouska vanaf het vliegveld.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 18 juni 2018 om 21:21 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen