• Datum Vrijdag 29 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

CDA, FNP en VVD willen einde aan overlast bij De Frosk

DE WESTEREEN – Het voormalig zwembad De Frosk in De Westereen is al geruime tijd het decor van overlast en vandalisme. Inwoners ervaren overlast, dorpsbelang De Westereen heeft al meermalen bij de gemeente haar zorgen geuit maar ondertussen houden vandalen alle ruimte om het voormalig zwembad te slopen. Verdere verpaupering ligt dan ook op de loer. Reden voor de lokale fracties van CDA, FNP en VVD in Dantumadiel om opheldering aan het college van B&W te vragen wat de gemeente gaat doen om dit te stoppen. In het vragenhalfuurtje van dinsdag 19 juni zal raadslid Jan Jitse Visser het college namens de drie partijen hierover gaan bevragen.

Uit contacten met Dorpsbelang De Westereen blijkt dat er al meerdere keren bij de gemeente Dantumadiel aan de bel is getrokken over de overlast en het vandalisme bij De Frosk. Tot op heden zonder resultaat wat blijkt uit de recente vernielingen die zijn gepleegd. Inwoners ervaren ondertussen een onveilig gevoel en een ‘rotte plek’ in het dorp dreigt verder te verpauperen.

CDA, FNP en VVD willen van het college weten wanneer ze voor het eerst klachten heeft ontvangen over de situatie bij De Frosk en welke maatregelen in de afgelopen maanden zijn genomen. Bovendien vragen de drie partijen zich af wanneer de eigenaar van het gebouw, de voormalige Conegroup BV, op zijn verantwoordelijkheid wordt aangesproken en hoe de gemeente de openbare orde bij De Frosk kan handhaven.

“Dizze oerlêst moat gau stopje, it is net allinich in spoekbyld yn it doarp, mar jout goun ynwenners ek in ûnfeilich gefoel. In gemeente moat der wêze foar har ynwenners en net benaud wêze om op te treden by oerlêst” aldus raadslid Jan Jitse Visser namens de drie fracties van CDA, FNP en VVD in de gemeente Dantumadiel.


(Archief foto)

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 18 juni 2018 om 21:55 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen