• Datum Zaterdag 23 September 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Theun v.d. Heide wint palingroken bij De Zilveren Maan

DE WESTEREEN – Zaterdag 30 juni 2018 werd weer de jaarlijkse palingrookwedstrijd gehouden bij Camping De Zilveren Maan. ‘s Morgens vroeg kwamen de eerste rokers aan bij de camping om hun kraam en rookton / kast te installeren en de paling nog een laatste behandeling te geven.

Om 11:30 uur kreeg iedereen toestemming om het vuur aan te steken. De rokers gingen nu allemaal geconcentreerd te werk, elke roker heeft weer zijn eigen methode en soort hout. Uiteraard was er de mogelijkheid om paling te kopen om thuis of op de camping op te eten. Voor de kinderen was er een springkussen en bouw/puzzelstukken. Ook konden de bezoekers een kleine rommelmarkt bezoeken.

Voor 16 uur moest elke deelnemer zijn doos met 4 palingen ingeleverd hebben en kon de jury met de beoordeling beginnen. De jury lette op: kleur, reinheid, uit het vel, gaarheid, smaak en zoutgehalte. Rond 17:30 uur werden de prijzen bekend gemaakt, de uitslag was als volgt:

1. Theun v.d. Heide – 267,5 punten
2. Femke Bosma – 255 punten
3. Harm v.d. Kooi – 249,5 punten

De winnaars kregen een trofee en bloemen aangeboden door Camping De Zilveren Maan en een waardebon door de Westereender Keaplju. Aan de wedstrijd deden dit jaar 10 rokers mee. Later op de middag was er nog een optreden van de zangers Fedde en Harrie. De catering was deze dag weer in handen van de fam. Boskma van Camping De Zilveren Maan.

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 30 juni 2018 om 21:33 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen