• Datum Zaterdag 23 September 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Opening Speel/Beleeftuin ‘De Hege Seis’

DE WESTEREEN – Zaterdagmiddag 7 juni om 13:30 uur is speel- en beleeftuin ‘De Hege Seis’ geopend door wethouder Kees Wielstra. Na de openingstoespraak van Wielstra was het zijn taak om het lint door te knippen waarmee de tuin geopend was en de vele wachtende belangstellenden naar binnen konden. Speel- en beleeftuin ‘De Hege Seis’ ligt aan de Egbert Baarsmastrjitte achter gebouw ‘Op ‘e Hichte’.

Tevens werd het woord gevoerd door onze bekende dorpsbegnoot Teake van der Meer (Lytse Teake) die ook 2 typetjes speelde nl. Auke Orgel en Jantsje. Ook werd het woord gevoerd door Folkert v.d. Veen van Woningcorporatie Thús wonen, die namens de corporatie een speeltoestel aanbood. De muzikale klanken werden deze middag verzorgd door zanger Jelle Jitse en was er een gastoptreden van Dika.

Henk van Tuijl werd gehuldigd omdat hij zich al 25 jaar inzet als vrijwilliger voor speeltuin De Hege Seis.Door wethouder Wielstra werd hem een oorkonde, bloemen en een speld van de gemeente Dantumadiel opgespeld. Er werden deze middag loten verkocht, waarvan om 16:00 uur de trekking werd verricht door Teake v.d. meer, ook werden de 3 winnaars van de voetbalwand bekend gemaakt en kregen hun prijs. Aan de inwendige mens van jong en oud werd deze middag goed gezorgd. Een zeer geslaagde middag met mooi zonnig weer.

Wat eerst een speeltuin zou worden is een beleeftuin geworden, waar niet alleen kinderen naar hartelust kunnen spelen, maar waar ook ouderen zich thuis voelen en meer aandacht is voor elkaar. Het sociale aspect is belangrijk en daar wordt veel waarde aan gehecht. Er zijn een aantal zitjes gecreëerd, enkele moestuintjes aangelegd en een aantal fruitbomen geplant. Al met al een mooie aanwinst voor het dorp De Westereen.

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 7 juli 2018 om 22:13 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen