• Datum Zaterdag 23 September 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Start herstructurering deelgebied 1 Salomon Levystrjitte

DE WESTEREEN – Maandag 9 juli om 10 uur is onder toeziend oog van veel oud-bewoners begonnen met de sloop van de oude woningen aan de Salomon Levystrjitte (vanaf de Ferlinge Stasjonsstrrjitte tot aan kruising Toerstrjitte). Even na 10 uur heette projectleider Arjen Sprokkereef van Thús wonen iedereen van harte welkom en schetste hoe de sloop van de woningen tot stand is gekomen. De afgelopen weken is het nodige voorwerk al gedaan en is o.a. het asbest uit de woningen verwijderd.

Toen Sprokkereef aan een sloper in de kraan het startsein gaf om te beginnen met het slopen van de woningen kwam er ineens een vrouw voor het raam die nog in een woning bleek te wonen (gespeeld door Teake van der Meer). Ze wou de woning niet verlaten en wist niet dat ze gesloopt werden. Wat Sprokkereef ook probeerde, mevrouw weigerde haar woning te verlaten. Na een tijdje kwam er rook vanuit de badkamer naar buiten waarop de brandweer van De Westereen werd gealarmeerd. Deze hebben ‘de brand’ geblust en mevrouw via een ladder naar buiten geholpen. Als troost mocht mevrouw haar huis slopen en nam ze plaats bij de sloper op schoot om zo de eerste hap uit de muur te nemen.

Na afloop was er nog de mogelijkheid om onder het genot van een kopje koffie na te praten. Over ongeveer 6 weken zullen de woningen volledig gesloopt zijn. Daarna zal worden begonnen met de heropbouw van de woningen en het aanpassen van de infrastructuur. De verwachting is dat in mei 2019 de woningen bewoond kunnen worden. Daarna zal het stuk Salomon Levystrjitte vanaf de Toerstrjitte tot kruispunt Eyssemawei worden gesloopt en opnieuw worden opgebouwd.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 9 juli 2018 om 11:50 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen