• Datum Woensdag 28 Februari 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Anouska Koster twaalfde in hartje London

De Westereense Anouska Koster stond afgelopen weekend aan de start van de Prudential Ride London Classique, een dameskoers op het allerhoogste niveau: de Women`s World Tour.

In hartje London maakten de dames er een snelle wedstrijd van. De 65 kilometer werden in minder dan anderhalf uur afgelegd. In de eindsprint bleek Kirsten Wild de snelste voor Anouska`s ploeggenote Marianne Vos. Elisa Balsamo maakte het podium compleet. Anouska zelf sprintte naar een 12e plaats.

“Het ging goed in London. Het ging echt supersnel, daar moest ik wel even aan wennen na al die klimkoersen. In de finale was er nog een grote valpartij. Ik kon deze net ontwijken, helaas ging Jeanne er vol overheen. Marianne werd in de sprint mooie 2e. Zelf schoot ik door de valpartij naar de verkeerde kant van de weg, waardoor ik net als veel sprinters een beetje ingesloten raakte. Uiteindelijk word ik nog 12e na een mooie koers”, aldus Anouska.

Drukke maand
Eerder deze maand was Anouska ook al in de weer op het hoogste niveau van het dameswielrennen. Na het Nederlands kampioenschap op 1 juli trok De Westereense naar de Giro Rosa, de dameseditie van de Giro d`Italia. In Italië werden goede en mindere momenten afgewisseld. “Het hoogtepunt was natuurlijk de ritwinst van Marianne Vos en de goede eindklassering van Sabrina Stultiens. Verder hadden we vaak pech op de belangrijke momenten”, keek Anouska terug op de Giro.

Na de Giro trok Anouska door naar Frankrijk voor La Course, een zware eendagskoers op het parcours van de mannelijke collega`s die de Tour de France reden. “Het was mooi om de Toursfeer mee te maken, al was het wel een loodzware koers. Ook omdat de Giro natuurlijk nog ‘vers’ in de benen zat. “

Criteriums en meer
Anouska is de komende dagen in Nederland voor enkele criteriums. Dinsdag (31/7) is ze te bewonderen in Surhuisterveen, gevolgd door Emmen (5/8) en Roosendaal (6/8). Daarna volgen koersen in Zweden en Noorwegen.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 30 juli 2018 om 21:16 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen