• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Scandinavisch succes voor ploeg Anouska Koster

De afgelopen anderhalve week koerste Anouska Koster met WaowDeals Pro Cycling in Zweden en Noorwegen. De ploeg boekte met Marianne Vos enkele fraaie zeges.

Succesvol begin in Zweden

De tocht begon voor Anouska en haar ploeggenotes in Zweden waar een ploegentijdrit en een wegrit wachtte tijdens de Crescent Vårgårda. In de ploegentijdrit eindigde WaowDeals Pro Cycling als 6e, een voorbode voor meer moois dat ging komen. In de wegrit trok Anouska in het begin van de koers enkele keren ten aanval, maar kreeg geen ruimte van het peloton. Ondanks enkele speldenprikken bleef het peloton erg lang bij elkaar in de Zweedse koers. Pas in de slotfase ontbrandde de koers enigszins. Nadat een solopoging van Anna van der Breggen teniet werd gedaan, maakte de eerste groep zich op voor een sprint.

Marianne Vos sneed de laatste bocht uitstekend aan en sloeg zo een klein gaatje op de concurrentie. De Nederlandse hield haar inspanning vol tot aan de streep en bezorgde WaowDeals Pro Cycling zo de zegebloemen en champagne. Een mooi succes voor de formatie. Anouska kwam in de eerste groep als 23e over de streep.

“Het was een pittige koers met veel aanvalspogingen. Mijn pogingen in het begin liepen helaas op niks uit. Tussen de gravelstroken hebben we met de ploeg alert gereden en sprongen we telkens mee met de aanvallen. Geen enkele groep kreeg echter ruimte. De laatste 4 ronden waren erg lastig. Het was belangrijk om je positie te houden, want anders was je kansloos op de klim. Het was lastig om vooraan te blijven, dus wisselden we elkaar goed af. Na een zware finale liep alles in de slotfase toch nog samen. Dani kon Marianne ver brengen en die maakte het geweldig af. Wat een geweldige laatste bocht! Een super mooie overwinning”, sprak Anouska na de koers.

Viervoudig succes in Noorwegen
Na de koersen in Zweden trok Anouska verder naar Noorwegen voor de Ladies Tour of Norway. WaowDeals Pro Cycling begon met een sterk optreden in de ploegentijdrit, het voorafje van de driedaagse rittenkoers. Anouska en haar ploeggenotes eindigden keurig in de top-5.

In de e eerste etappe in de Ladies Tour of Norway werd er hard gewerkt voor Marianne Vos. Zij pakte onderweg bonificatieseconden bij de tussensprints, tot volle tevredenheid van Anouska. “We zaten de eerste helft van de koers goed voorin met de ploeg. Ik kon Marianne goed helpen bij de eerste tussensprint, maar merkte dat ik niet hele goede benen had vandaag. Toen ze op de enige geclassificeerde klim van de dag doortrokken moest ik lossen. Er reden 30 rensters weg met Marianne en Jeanne namens ons, dat was eigenlijk iets te weinig. Zelf baalde ik ontzettend, want had graag iets moois willen laten zien hier”, aldus Anouska na de koers. Vos zorgde uiteindelijk wel voor een vrolijke eindnoot door de rit op haar naam te schrijven en zich daarmee direct tot leider kroonde.

Ook de tweede rit in de Tour of Norway verliep niet helemaal naar wens voor Anouska, toch was er succes van de ploeg met ritwinst van Marianne Vos. De Nederlandse behield ook de leiding in het klassement, waardoor Anouska en haar WaowDeals Pro Cycling ploegmaats aan de bak konden tijdens de laatste rit.

“We hebben toen alles op alles gezet om de leiderstrui van Marianne te verdedigen. Het was een lange rit met veel klimwerk en een gravelstrook van 7 kilometer. Tijdens de rit werd er veel aangevallen. We hebben hier beurtelings op gereageerd, zodat we eigenlijk continu de controle hadden. We bleven goed opletten welke rensters we wel of niet konden laten rijden. Op een bepaald moment was er een groepje van 7 rensters weg, waarvan de best geklasseerde renster op meer dan 3 minuten van Marianne stond. Een prima situatie dus. Sunweb wilde koers hard maken en reed het gat dicht. Na 110 kilometer begon het spel opnieuw. Kilometer 130 was een cruciaal punt bij het opdraaien van de plaatselijke ronde. We hebben er alles aan gedaan om daar goed samen te zitten. Samen met Jeanne en Marianne bleef ik over in de eerste groep. Marianne was opnieuw erg sterk en heeft zelf veel werk opgeknapt. Jeanne en ik hebben enkele gaten dichtgereden om Marianne zo goed mogelijk bij te staan. Het was een hele snelle en pittig omloop, dus eenvoudig was het niet. Uiteindelijk wint Marianne de rit en pakt ze ook het eindklassement. Ongelooflijk knap dat ze alle rit heeft gewonnen, pure klasse! Als team hebben we super gereden. Ik ben blij dat we allemaal een kleine rol hebben gespeeld in het succes van Marianne”, besloot Anouska haar verhaal uit Noorwegen.

Volgende koersen
Anouska keert nu terug naar Friesland, om woensdag 22 augustus naar het midden van het land af te reizen voor Veenendaal-Veenendaal. Daarna volgt van 28 augustus t/m 2 september de Boels Ladies Tour.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 22 augustus 2018 om 20:42 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen