• Datum Woensdag 28 Februari 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Sterk seizoenseinde Anouska Koster

Het wielerseizoen 2018 zit er op voor Anouska Koster. Met de Boels Ladies Tour en de Lotto Belgium Tour kwam er een einde aan dit seizoen. Anouska sloot af met een serie sterke resultaten, alleen ontbrak jammer genoeg de spreekwoordelijke kers op de taart.

Goede Boels Ladies Tour
Met haar ploeggenotes van WaowDeals Pro Cycling stond Anouska eind augustus aan de start van de Boels Ladies Tour. Anouska begon met een nette 11e plaats in de proloog. Een dag later trok ze in de aanval met enkele grote namen zoals Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. Helaas gaf het peloton de groep met Anouska maar weinig ruimte, waardoor ze voortijdig werden ingerekend. In de derde rit probeerde Anouska het opnieuw, maar ook dit keer – ondanks vele pogingen – zonder succes. Zowel in de derde als vierde etappe werd er uiteindelijk gesprint om de ritzege.

In rit 5 stak Anouska haar neus opnieuw aan het venster. In het begin van de rit probeerde ze enkele malen te ontsnappen. Toen dat geen succes opleverde bleef Anouska samen met haar ploeggenotes goed vooraan rijden om in de slotfase zich te laten gelden. Anouska kwam na een zware rit keurig als 11e over de streep. De zesde en laatste dag was een tijdrit over 18,5 kilometer. Anouska klokte een tijd van 26 minuten en 13 seconden, goed voor een 22e eindtijd.

Veelvuldig in top-10
Na een dagje rust begon Anouska aan de Lotto Belgium Tour. In de korte proloog over 3,6 kilometers mistte Anouska op een haar na de zege. Ze werd op 3 seconden derde. Een dag later wilde Anouska voor de ritwinst gaan, maar brak een foutje in de slotkilometer haar zuur op. Toch werd ze nog netjes 7e in deze rit.

WaowDeals Pro Cycling voelde dat er meer te halen was in de Lotto Belgium Tour en voerde in de tweede etappe een mooie truc op. In de slotfase liet het team lijken dat het de sprint ging aantrekken voor Anouska door een sprinttreintje te vormen. “In de laatste bocht hielden we echter de benen stil en versnelde ploeggenote Jeanne Korevaar. Zij sloeg een klein gaatje en wist dat net vast te houden tot aan de streep. Plannetje geslaagd dus!”, vertelde Anouska die zelf als vierde eindigde.

Voorafgaand aan de slotrit gingen de gedachten even terug naar vorig jaar toen Anouska glorieus toesloeg in dezelfde rit en ook het eindklassement won. Eenzelfde scenario was ook dit keer mogelijk, te meer omdat ploeggenotes Jeanne Korevaar en Riejanne Markus ook kort geklasseerd stond in het klassement. Ondanks verwoede pogingen van WaowDeals Pro Cycling kwam er geen kers op de taart in de vorm van eindwinst.

“Daar zijn we niet in geslaagd en dat is een flinke teleurstelling voor ons allemaal. Op de lokale ronden met de Muur van Geraardsbergen zaten Jeanne, Riejanne en ik telkens goed vooraan. We zijn meerdere malen in de aanval geweest, maar zonder succes. Op de laatste keer Muur zat ik net iets te ver naar achteren. Ik kon aanhaken bij een groepje achtervolgers, maar Lippert (de uiteindelijke rit- en eindwinnares) en Biannic waren gevlogen. Heel jammer dat we met de ploeg er niet meer uit konden halen, maar we mogen ook trots zijn op onze prestaties”, deed Anouska haar verhaal over de koers.

Einde seizoen
Met de finish van de Lotto Belgium Tour zit ook het seizoen van Anouska er op. Aanvankelijk zou De Westereense met WaowDeals Pro Cycling nog meedoen aan het WK ploegentijdrit in Oostenrijk, maar door diverse blessures kan de ploeg niet een voltallige formatie aan de start krijgen. Anouska mag dus even uitblazen na een druk en lang seizoen, dat in totaal bijna 75 koersdagen telde. Ze wist dit jaar een keer te winnen (Surhuisterveen) en eindigde driemaal op het podium. Verder fietste Anouska nog 18 keer in de top-10.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 11 september 2018 om 22:09 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen