• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde trekt noodgedwongen de stekker uit het zondagvoetbal

DE WESTEREEN – Afgelopen dinsdagavond 11 september is een spoedoverleg aangevraagd door de zondagcommissie met het hoofdbestuur van VV Zwaagwesteinde. Aanleiding daarvan was dat de zondagcommissie geen andere mogelijkheden meer zag dan om te adviseren het 1e elftal voortijdig uit de competitie te laten halen.

Deze drastische maatregel werd voorgesteld nadat er in de afgelopen maanden en weken diverse spelers hun eerdere toezeggingen hebben ingetrokken om voor de zondagafdeling van VV Zwaagwesteinde uit te willen komen. Deze ontwikkelingen waren voorafgaand aan het seizoen niet te voorzien aangezien er rond juni 2018 nog circa 36 spelers hun belofte hadden gedaan om zich dit seizoen beschikbaar te stellen voor de zondagafdeling. Toen na verloop van tijd bleek dat dit aantal maximaal rond de 25 spelers zou uitkomen, is er destijds al een schrijven naar de KNVB gegaan om het tweede elftal op voorhand uit de competitie te laten halen. In de afgelopen weken bleek dat er steeds minder spelers om diverse redenen zich nog konden motiveren om bij de eerste zondagselectie aan te blijven.

Dit heeft ertoe geleid dat er op dit moment een te geringe selectie van circa 14 spelers is waardoor er geen draagkracht meer blijkt te zijn binnen de vereniging om in de competitie te starten. Het hoofdbestuur en de zondagcommissie voorzien dat er een gigantisch probleem gaat ontstaan om een volledig seizoen te kunnen bouwen op een selectie die op zondag haar wedstrijden kan spelen. Om op voorhand voorbaat te voorkomen dat de selectie halverwege, bijvoorbeeld door het driemaal niet op komen dagen bij een wedstrijd, alsnog uit de competitie gehaald dient te worden, is het besluit nu genomen om het team per direct te laten terugtrekken.

Wij betreuren dit ten zeerste ten overstaan van de KNVB en onze tegenstanders maar wij zien als bestuurders van onze vereniging geen andere mogelijkheid om het tij nog te doen keren.

VV Zwaagwesteinde is van oorsprong een zondagsvereniging en heeft in het verleden grote successen gekend. De ploeg heeft altijd bekend gestaan als “de Readtsjes”, een team dat altijd vol passie en strijd de tegenstanders de stuipen op het lijf kon jagen. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw kwam de ploeg uit op het allerhoogste amateurniveau waarin het een geduchte tegenstander was voor veel ploegen, men was een aantal keren zelfs akelig dichtbij een kampioenschap. Bekende spelers die het destijds ver hebben geschopt in hun voetbalcarrière zijn o.a. Johannes Zuidema en Sikke Venema. In een meer recent verleden kwam de ploeg jarenlang uit in de 1e en 2e klasse op zondag waar men altijd op veel publiek uit het dorp en de regio kon rekenen. Deze geschiedenis heeft de club dan ook een grote naamsbekendheid doen verwerven in het Noordelijke amateurvoetbal.

Helaas blijkt nu dat ook onze vereniging net als één van de zovele uit de noordelijke regio het hoofd niet boven water kan houden op de zondag. In het recente verleden was er al uiterste krachtinspanning nodig toen het zondagteam in 2012 al bijna ten onder ging. De draad werd destijds weer opgepakt waarna er zelfs nog een kampioenschap werd gevierd in 2014 en het team het seizoen daarna een prima seizoen meemaakte in de 3e klasse en zelfs nog dichtbij promotie naar de 2e klasse was. Het bleek dus uiteindelijk uitstel van executie, tot groot verdriet van de vele voetballiefhebbers die de Readtsjes kennen.

Op donderdag 13 september vanaf 20:00 uur is er een open inloopavond in de kantine van de voetbalvereniging waarbij belangstellenden hun vragen kwijt kunnen aan het hoofdbestuur en de zondagcommissie.

Op de foto: Archieffoto met v.l.n.r. Yde Boorsma, Jelle Arjaans, Johan Tolsma, Sipke Hulshoff en Willem de Ruiter

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 12 september 2018 om 22:17 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen