• Datum Zaterdag 23 September 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Duivenvlucht als toen (2)

ZWAAGWESTEINDE – Woensdagmorgen 11 augustus 2010 om 07:00 uur vertrok de bekende gele auto van café De Hossebos met de 4 korven met duiven richting België.

De duiven zijn gelost om 12:45 en toen kwam de spanning voor de duivenhouders(melkers) van “P.V. de Zwaluw” wanneer komen mijn duiven weer thuis en wie is het eerste op de fiets bij café De Hossebos. Veel belangstellenden waren naar “de Hossebos” gekomen om te zien wie er het eerst op de fiets aankwam om de ring te klokken.

Het verkeer werd zelfs spontaan geregeld op het drukke kruispunt Kerkstraat / Voorstraat, want de melkers hadden maar een doel fietsen en klokken, wat soms spectaculaire taferelen op leverde.

Als eerste was P. Broersma, 2e P.J. Hendriks, 3e S. Eisma en 4e B. Bijlstra bij Café De Hossebos en er volgende nog velen.

‘s Avonds kwam men in grote getale weer bijeen in Café “De Hossebos” voor de uitslag en prijsuitreiking.
1e prijs: Siebren Wierstra
2e prijs: Hinko Jilderda
3e prijs: Byron Bijlstra
4e prijs: Marten van Kammen
5e prijs: Djoerd van der Veen

Een zeer geslaagd vlucht(wedstrijd) in de sfeer van 50 jaar geleden.

Veel dank aan de Fam. Wessel de Roos van “De Hossebos” als Hoofdsponsor en aan de 5 subsponsoren Dierenspeciaalzaak “Op de grens”, Teurlings diervoeders, Holleeder en zn., Jan Postma, Matador Diervoeders.


© Foto’s Pieter de Vries, film Evert de Vries

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 11 augustus 2010 om 22:50 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen