• Datum Maandag 25 Juni 2018
 • Temperatuur 13.8 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Agenda

Oud papier actie van IBS ‘t Pompeblêd

 • Maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 19.00 uurLocatie: parkeerterrein tegenover de sportvelden

Let op! Locatie gewijzigd!
De container staat er elke week en is op zaterdag en zondag gesloten.

 

Levensmiddelen bingo

 • Dinsdag 26 juni 2018 om 10:00 uurLocatie: It Badhus

Op dinsdag 26 juni spelen we om 10.00 uur levensmiddelen bingo in de Buurtkamer in de Westereen. Kom je ook gezellig langs om voor maar Ç1,- per bingokaart mee te spelen? Je vindt de Buurtkamer iedere dinsdagochtend vanaf 9.30 uur in het Badhus aan de Sportloane 2B in de Westereen. Je kunt vrij in- en uitlopen gedurende de ochtend. Wie wil kan voor slechts Ç2,50 per persoon blijven lunchen. Meer informatie of contact? Bel 06 ľ 247 813 30 of kijk op www.debuurtkamer.com.

Tomke komt naar de bibliotheek

 • Donderdag 28 juni 2018 om 15:30 uurLocatie: Bilbiotheek

Donderdag 28 juni 2018 komt Tomke naar de bibliotheek in De Westereen om duizenden peuters en kleuters te trakteren op een gratis poppenkastvoorstelling. Na afloop krijgen de kinderen een Tomke-boekje mee naar huis. Tomke is een Friestalig taal- en leesbevorderingsproject voor jonge kinderen en hun opvoeders in de provincie Fryslan.

Poppenkastvoorstelling
In de Friese poppenkastvoorstelling Romke en de Snoezewoef is er een barbecue in de tuin van Kornelia. Daar zijn Tomke en al zijn vriendjes ook: Romke, Yana Yu en Kornelia. En… Snoezewoef! Maar dit vriendinnetje wil hondje Romke eigenlijk voor zichzelf houden. Niemand mag dan ook weten dat hij stiekem verliefd is op haar. Dan verdwijnen er allemaal dingen tijdens de barbecue. Zou er een dief zijn? Tomke gaat op onderzoek uit…

Gratis Tomke-boekje
In het nieuwe Friese Tomke-boekje ‘Tomke en syn freontsjes’ staan verhaaltjes over vriendschap, feest en ruzie. En waar zijn de vriendjes van Tomke? Help hem ze te vinden op de zoekplaat. Het themaboekje heeft ook leuke liedjes en opzegversjes. Het boekje is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en is vanaf 4 juni gratis verkrijgbaar in de bibliotheken.

Foto

Dream Karavaan bezoket DDFK

 • Donderdag 28 juni 2018 om 11:00 uurLocatie: Markthal Het Spoor

Een goede kop koffie, wat lekkers, inspiratie en verbinding. Met de Dream Karavaan reizen we in 2018 door heel Friesland. Tussen 23 juni en 4 juli brengt de Dream Karavaan een bezoek aan de DDFK gemeenten, waarbij inwoners centraal staan.


Ieder verhaal, wens, droom of idee doet ertoe en mag gehoord worden. Iedereen is welkom om aan te haken bij de Karavaan. Ook als je iets wilt delen, een muziekje, iets creatiefs, of iets waar je trots op bent, zwaan kleef aan bij de Dream Karavaan! Dan maken we er een gezellige boel van.We worden steeds meer een participatiesamenleving. Organisaties en mensen verhouden zich daardoor anders tot elkaar. Ons doel is dat de verhalen en dromen van mensen gehoord worden als inspiratie voor beleid en uitvoering voor zorg welzijn en participatie.


Noteert u vast een momentje in uw agenda om deel uit te maken van dit inspirerende project? Op 23, 26, 27 en 28 juni en 3 en 4 juli bent u van harte welkom tussen 11 en 16 uur op respectievelijk de volgende locaties: Kringloop de Wissel (Dokkum), Kringloop/Raderwerk (Kollum), NEF (Kollum), Markthal ‘Het Spoor’ (Zwaagwesteinde), WoonZorgCentrum Foswert (Ferwert) en het gemeentehuis (De Zijl, Dokkum). In Ferwert zijn we aanwezig van 11 tot 13 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Bad Billy Blue festival

 • Zaterdag 30 juni 2018 om 14:00 uurLocatie: Badhus

Zaterdag 30 juni is het weer zover. Dit is de dag dat je naar het Badhus in De Westereen gaat om heerlijk uit je dak te gaan tijdens een zomers buitenfestival voor jong en oud.

Vorig jaar was dit festival een groot succes met veel bezoekers. Deze tweede jaarlijkse editie van het Bad Billy Blue festival is ook nu weer helemaal gratis toegankelijk. BBB festival is een supergezellig country/bluegrass/rockabilly festival met activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten waar ze aan mee kunnen doen. Vanaf 14.00 uur kunnen ze verschillende spelletjes doen zoals zaklopen, spijkerpoepen, blikgooien en zijn er verschillende springkussens. Kinderen die verkleed komen als echte cowboy, cowgirl of indiaan maken kans om een leuke prijs te winnen.

In de middag maar zeker ook in de avond kan het publiek genieten van een aantal bands onder het genot van een drankje of een hapje eten. In de Tipi kan een heerlijke cocktail worden gedronken. De bands die de muzikale omlijsting verzorgen van dit geweldig evenement staan te trappelen om op te treden.

Een bekende maar zeer gewaardeerde band die de muzikale aftrap rond 15.00 uur doet van het festival is My Old Suitcase. Deze twee mannen brengen covers van verschillende genres zoals pop, rock, blues, soul en singer/songwriter op hun eigen authentieke wijze, maar vooral met humor.

Okke en Bert van The Barnfinds laat iedereen weten wat Hillybob is, een mix van Hillbilly, 50’s R&R, blue Grass en blues. Niet alleen op een akoestische wijze maar ook elektrisch en het kan zo maar zijn dat er meer muziekvrienden op het podium staan om mee te spelen.

Bonifacius Band is als band in de sixties ontstaan en begin zeventiger jaren gestopt. Na 40 jaar hebben zij elkaar weer in de armen gesloten en zijn als ervaringsdeskundigen niet te stuiten met nummers uit hun jaren 60 en 70.

De band Rivers uit Amsterdam is beinvloed door artiesten als Alison Krauss, Kacey Musgraves en Taylor Swift. Zangeres Annika IJdo woonde een korte tijd in Memphis, een periode waar veel van de songs naar teruggrijpen. De bandleden van Rivers studeerden aan verschillende conservatoria en raakten bevriend door hun gedeelde liefde voor country. Het gebruik van authentieke country /bluegrass instrumenten als banjo, dobro en pedalsteel geven de liedjes een organische en pure sound.

‘Give me a Downbeat, Maestro.’ De band Downbeat Maestros band dankt zijn naam aan Ronnie Dawsons alltime rockabilly-hit Action Packed. De Friese viermansformatie heeft op tributeshows van Elvis en Cash al samengespeeld met Highway 54 en Billy Benton & The Birddogs. De bandleden besloten hierna hun muzikale skills samen te voegen, compleet met Doghouse Bass, Telecaster ’52, strakke drums en zang. Maak je klaar voor some good old ’50 roots, rockabilly dirty blues en rockin’ surf music bij het slot van dit buitenfestival.

Ophalen Oud Papier

 • Zaterdag 07 juli 2018 om 08:00 uurLocatie: De Westereen

Ophalen oudpapier t.b.v. Protestante Gemeente de Westereen

Graag vanaf 8 uur gebundeld op de stoep.
B.v.d.

Opening Speeltuin De Hege Seis

 • Zaterdag 07 juli 2018 om 13:30 uurLocatie: Speeltuin De Hege Seis

Op 7 juli is het dan zover na 2 jaar zwoegen en ploeteren gaat de speeltuin groots geopend worden.
Naast alle prachtige attributen die in de speeltuin staan zijn er deze dag allemaal extra activiteiten die zeer de moeite waard zijn.
Kom allemaal kennis maken met dit unieke project in Friesland.

Wij zien jullie graag 7 juli 13.30 uur
Ingang achter de flat van op e Hichte, en de grote ingang op de Egbert Baarsmastrjitte.

IEPENmidje It Badhus

 • Woensdag 11 juli 2018 om 00:00 uurLocatie: It Badhus

Thema spelmiddag (houd facebook in de gaten voor het thema)

Foto

Stratenvolleybal toernooi 2018

 • Zaterdag 14 juli 2018 om 00:00 uurLocatie: Camping De Zilveren Maan

Op bovengenoemde datum wordt weer het tweejaarlijks terugkerende stratenvolleybal toernooi georganiseerd door doarpsfeest De Westereen en Volleybalvereniging AVIOS

Het belooft weer een prachtig evenement te worden op een schitterende locatie.
Ook aan de kinderen van deelnemers en toeschouwers zal worden gedacht door middel van het plaatsen van een springkussen.
Uiteraard is er ook een catering aanwezig verzorgd door De Zilveren Maan.
Deelname geldt voor zowel straten, bedrijven, sportverenigingen (gevestigd in De Westereen) en vriendengroepen.
Het team moet bestaan uit minimaal zes spelers waarvan twee dames( meer mag ook). De minimum leeftijd is 12 jaar. Maximaal 8 personen excl. coach.
Ook dient er voor een scheidsrechter en een teller worden gezorgd.

Graag naam van het team, contactpersoon en adresgegevens vermelden.

Opgave:
Sape de Voogd
Parkloane 28
De Westereen

Christiaan van der Veen
Van Harinxmaloane 2a
De Westereen
Email: westereendervolleybalbokaal@gmail.com

P.S.: De inschrijving sluit 7 juli 2018!

Ophalen Oud Papier

 • Zaterdag 04 augustus 2018 om 08:00 uurLocatie: De Westereen

Ophalen oudpapier t.b.v. Protestante Gemeente de Westereen

Graag vanaf 8 uur gebundeld op de stoep.
B.v.d.

Ophalen Oud Papier

 • Zaterdag 01 september 2018 om 08:00 uurLocatie: De Westereen

Ophalen oudpapier t.b.v. Protestante Gemeente de Westereen

Graag vanaf 8 uur gebundeld op de stoep.
B.v.d.

Ophalen Oud Papier

 • Zaterdag 06 oktober 2018 om 08:00 uurLocatie: De Westereen

Ophalen oudpapier t.b.v. Protestante Gemeente de Westereen

Graag vanaf 8 uur gebundeld op de stoep.
B.v.d.

Ophalen Oud Papier

 • Zaterdag 03 november 2018 om 08:00 uurLocatie: De Westereen

Ophalen oudpapier t.b.v. Protestante Gemeente de Westereen

Graag vanaf 8 uur gebundeld op de stoep.
B.v.d.

Ophalen Oud Papier

 • Zaterdag 29 december 2018 om 08:00 uurLocatie: De Westereen

Ophalen oudpapier t.b.v. Protestante Gemeente de Westereen

Graag vanaf 8 uur gebundeld op de stoep.
B.v.d.

Uw agenda punt toevoegen?!

Hieronder vindt u het formulier waarmee u eenvoudig een agenda punt kunt aanmelden. Vul alle gegevens naar behoren in.
Nadat u het formulier heeft verzonden zal de redactie uw punt beoordelen en dan wel of niet opnemen in de agenda. Alleen activiteiten in De Westereen worden gehonoreerd. Voor vragen neem contact met ons op.

Het agenda item:

Datum

om

Klik op de knop links om een foto te uploaden. De grootte van de foto mag maximaal 2MB zijn. Alleen de bestandstypes .jpg, .jpeg en .png worden geaccepteerd.

Uw gegevens (niet ter publicatie)

Deel deze pagina!

Deel deze pagina via social media:

Nieuws uit Zwaagwesteinde

K. Venema Assuranti├źn / RegioBank De Westereen